Arapça öğrenen emniyet personeline sertifikaları verildi


Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mersin'e gelen Suriyelilerle asayiş, pasaport ve trafik konularında yaşanan iletişim sorununu çözmek için düzenlenen Arapça Dil Eğitimi Projesi'ni tamamlayan emniyet personeline sertifikaları verildi.

Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEÜSEM) ile Mersin İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA)'nın desteğiyle yürütülen Arapça Dil Eğitimi Projesi'nin sertifika töreni Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Vali Vekili Ömer Eru törende yaptığı konuşmada göçmenlere yardımcı olmanın önemine ve gerekliliğine değinerek, Mersin'in bu konuda diğer illere göre duyarlı olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise Arapça Dil Eğitimi Projesi'nin kentte önemli bir sorunun çözülmesini sağlayan bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Üniversite olarak bu projede yer almanın gurur verici olduğunu söyleyen Prof. Dr. Çamsarı, ayrıca yakın zamanda üniversitelerinde Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün eğitime başlayacağının müjdesini verdi.

İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ eğitimin önemini kaybetmeyecek bir unsur olduğunun altını çizerek, özellikle dil eğitiminin gerekliliğine dikkat çekti. Dr. Baştuğ alınan bu dil eğitiminin, günlük hayatın sorunlarını çözmede bile yararlı olacağını düşündüğünü ifade etti.

ÇKA Genel Sekreteri Lütfü Altunsu sosyal kalkınmanın ekonomik kalkınma kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, eğitim projelerine destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Arapça Dil Eğitimi Projesi'nde yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade eden MEÜSEM Müdürü Prof. Dr. Ali Havare, toplamda 24 emniyet personeline hizmet verdiklerini belirterek eğitim içeriği, eğitim ortamı ve eğitmen ile ilgili yapılan anket sonuçlarının kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.

Mezitli İlçe Emniyet Müdürü ve Proje Sorumlusu Kılıç Aslan da savaş nedeniyle Mersin'e gelen göçmenlerle iletişim kurmayı sağlayan proje sayesinde yaşanan iletişim sorununun çözüldüğünü belirtti.

Aslan, konuşmanın ardından Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan Arapça Dil Eğitimi Projesi'nin tanıtım filmini izletti. Kursiyerlerden Komiser Yardımcısı Sercan Soflu, aldıkları eğitimin kendileri için taşıdığı önemden söz ederek teorik ve uygulamalı olarak keyifli bir eğitim sürecinden geçtiklerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Vekili Ömer Eru tarafından MEÜSEM Müdürü Prof. Dr. Ali Havare'ye, ÇKA Genel Sekreteri Lütfü Altunsu'ya ve Eğitmen Yusuf Yaran'a projeye katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Törenin sonunda ise protokol mensupları tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Arapça öğrenen emniyet personeline sertifikaları verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER