"Aşırı soğuklarda akşam aracınızın el frenini çekmeyin"


YOZGAT (CİHAN)- Yozgat'ta etkili olan soğuk hava ve kar yağışı dolayısıyla oto tamir ustaları, araç sahiplerini, özellikle akşamları aracı par ederken el frenini çekmemeleri konusunda uyarıyor.
Yozgat 100. Yıl Sanayi esnaflarından Yüksel Kıymazaslan, hava sıcaklığının eksi 15 derecelerin altına düşmesinden dolayı sanayide iş yoğunluğunun arttığını belirtti. Kıymazaslan, "İlimizde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava sanayi esnafının işlerini artırdı. Şu sıralar sanayiye genelde sabah soğuktan çalışmayan araçlar gelmekte." dedi.
İlde havanın soğumasıyla birlikte işlerinde yoğunluk yaşanmaya başladığını belirten araç sahiplerinin, akşam aracı stop ederken el frenini çekmemesi gerektiğine dikkat çeken Kıymazaslan, "Kış dolayısıyla akşamları ve özellikle geceleri çok soğuk olmakta. Araç sürücüleri, araçlarını park ettiği yerde kaldırım varsa direksiyonu tam sağa veya tam sola çevirerek birinci viteste aracını park edebilir. Kaldırım yoksa tekere takoz veya taş koyarak tedbir alınmasında fayda var. Aksi takdirde donan frenden dolayı maddi zararlar meydana gelebilir. Ayrıca sürücüler araçlarının antifriz ayarlamasını gözden geçirmeli, hava filtresi, bujileri, yağı, suyu, fren tertibatı kontrol edilir, dizel araçlarda enjektör ayarının mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Vatandaşlarımız, kendi can ve mal güvenliği ve başkalarının can güvenliği için mutlaka bu uyarıları dikkate alsınlar." uyarısında bulundu.







CİHAN
<< Önceki Haber "Aşırı soğuklarda akşam aracınızın el frenini çekmeyin" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER