Kılıçdaroğlu:Parlamento zenginleşme değil halka hizmet etme aracıdır


TEKİRDAĞ (CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haziran ayında yapılacak seçimlerde haramilerin iktidarını sallayacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarının ilk üç ayında çıkaracağımız kanunun adı Temiz Ahlak Yasası olacak. Siyasette ahlakı egemen kılacağız. Parlamento zenginleşme değil halka hizmet etme aracıdır. Oraya gidecek Parlamento'da hizmet verecek. Halkın çıkarı için görev yapacaklar. TBMM'de hırsızlara yer yok. Hırsızlara yer vermeyeceğiz. Onun yasasını çıkaracağız." diye konuştu.

Çeşitli programlara katılmak üzere öğle saatlerinde Tekirdağ'a gelen Kılıçdaroğlu, İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu'nda partililerle buluştu.
"Haramileri göndereceğiz. Bunun sözünü veriyorum." diyen Kılıçdaroğlu, bir kentin sosyal demokrat anlayışla nasıl yönetildiğini görmek isteyenin Tekirdağ'a gelmesini istedi.
Kılıçdaroğlu, "Beni mutlu eden bir şey daha var. 12-0 yaptınız. Birilerin uykusu kaçtı biliyorum. Önümüzde Haziran ayında seçim var. Hepimiz hazırlıklı olacağız. CHP'nin iktidarına bütün Türkiye hazır olsun." dedi.
Türkiye Cumhuriyeti'nde yoksulluğu tarihe gömeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, yoksuz bir ev bırakmayacaklarını anlattı.
Güzel projelerini bütün Türkiye'ye anlatacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Çiftçi ektiği ürünün, alın terinin karşılığını CHP iktidarında alacak. Huzur içinde alacak. Bunun sözünü veriyorum. Çiftçinin tükettiği mazottan KDV ve ÖTV'yi almayacağız. Bunun sözünü veriyoruz. Bu söz CHP'nin namus sözüdür. Emekçiler de hayatlarından memnun değiller, geçinemiyorlar. Sıkıntımız var diyorlar. Emeklilerle bir araya geldik. Oturduk konuştuk. Hesabını kitabını yaptık. Bütün emeklilere CHP iktidarında Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz." diye konuştu.
"HORTUMLARI KESECEĞİZ HALKA VERECEĞİZ"
En son 17-25 Aralık olaylarında bakanların çocuklarının yatak odalarında paraların nasıl istif edildiğini herkesin gördüğünü dile getiren Kılıçdaroğlu, konuşmasını söyle sürdürdü: "Kaçak saraya bir trilyon civarında elektrik faturasını gördünüz. Onların tamamını keseceğiz. O hortumların tamamını keseceğiz. Emekliye, çiftçiye, işçiye, halka vereceğiz. Onların iktidarında onlar zenginleşti. Halk fakirleşti. Halkın iktidarında, halk zenginleşecek onlar fakirleşecek. Bunun sözünü veriyorum. Hiç kimse bundan endişe etmesin."
"PARA NASIL TOPLANIR DEYİNCE ONLARIN YÜREKLERİ ATIYOR"
CHP lideri Kılıçdaroğlu, paranın nasıl toplanacağından söz ettiğinde onların yüreklerinin attığını ifade ederek, parayı halktan değil onlardan alacağını belirtti.
İşsizliğin çok temel bir sorun olduğunu bildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin bütün illerinde işsizlik var. Yetmezmiş gibi bir milyon 700 bin Suriyeli kardeşimiz var." şeklinde konuştu.
"SENİN MEMLEKETİNDE DÜNYA KADAR İŞSİZ VAR"
Başbakanın Davos'ta Avrupa'daki işsizleri Türkiye'ye davet etmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Hani derler ya! Ayranı yok içmeye… gibi. Kardeşim senin memleketinde dünya kadar işsiz var. 5,5 milyon insan işsiz. Biz Suriye politikasını bitireceğiz. İzin vermeyeceğiz. Suriye'deki savaşı, Ortadoğu'daki karmaşayı bitireceğiz. Bir milyon 700 bin Suriyeli kardeşimize diyeceğiz. Savaş bitti, kendi ülkene huzur içinde dön diyeceğiz. Ortadoğu'yu kurtarmak, kan akmasını engelleyecek tek parti CHP'dir. Çünkü biz kardeşin kardeşi öldürmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü biz Müslüman coğrafyasında kan dökmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü biz Türkiye'den kardeşini öldürmek için bekleyen insanların eline silah vermeyeceğiz. Çünkü biz Katar'dan gelen paraları teröristlerin cebine koyan bir anlayışı asla savunmayacağız. Bizim ülkemiz bizim hedefimiz belli. Hedefi, Mustafa Kemal Atatürk koydu. Hedefi 'Yurtta barış; dünyada barış' aynı şeyleri söyleyeceğiz."
"TOPLUMDA HUZUR YOK GERGİNLİK VAR"
Toplumda huzur yerine gerginliğin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, birisinin çıkıp toplumun yüzde 50'sinin kendilerine düşman olduğunu söylediğini aktardı.
O rakamın yüzde 50'li değil, yüzde 80'i, 90'ın düşman gibi baktığını açıklayan Kılıçdaroğlu, "Hem memleketi soyacaksın. Hem de dost görüneceksin. Kimse kusura bakmasın. Biz 17 Aralık olayında bir hükümetin bir ülkeyi nasıl soyduğuna tanık olduk. Onun için CHP iktidarının ilk üç ayında çıkaracağımız kanunun adı Temiz Ahlak Yasası olacak. Siyasette ahlakı egemen kılacağız. Parlamento zenginleşme değil halka hizmet etme aracıdır. Oraya gidecek parlamentoda hizmet verecek. Halkın çıkarı için görev yapacaklar. TBMM'de hırsızlara yer yok. Hırsızlara yer vermeyeceğiz. Onun yasasını çıkaracağız."
İlk üç çıkaracağı diğer yasayı açıklayan Kemal Kılıçdardoğlu, hiçbir aile bir başkasına muhtaç olmayacak. Sosyal devletin güvencesi altında olacak. Onun ayrıntılarını daha sonraki süreçte açıklayacağım. Sizden istediğim şu haziran ayı geliyor. Hep birlikte çalışacağız. Özellikle kadın kardeşlerime sesleniyorum. Rejim değişikliğinde en büyük sıkıntıyı sizler yaşayacaksınız. Sizlerin nasıl gezeceğine bir diktatör bozuntusu karar veriyordu bir dönem. Doğumun nasıl olacağına yine o kadar veriyordu. Kaç çocuk doğuracağınıza o karar veriyordu. O defteri sileceğiz. Her aile istediği kadar elbette çocuk yapabilecek. Evinde huzur varsa niye çocuk yapmasın."
BANA 4 YIL YETKİ VERİN
Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'dan tüm Türkiye'ye seslenen Kılıçdaroğlu, halkan kendilerine 4 yıl yetki vermesini istedi.
Kılıçdaroğlu, konuşmasını söyle tamamladı: "4 yılda yeni bir Türkiye, bütün komşularıyla barışan bir Türkiye ortaya çıkacak. 4 yılda hiçbir üniversite öğrencisi yurdum yoktur diyemeyecek. Her öğrencinin yurdu olacak. 4 yılda işsiz kimseyi işsiz bırakmayacağız. 4 yılda yoksuzluğu tarihe gömeceğim. Bu ülkede hiçbir aile ben yoksulum demeyecek. 4 yılda Türkiye'yi uçuracağım. Sözünü veriyorum size. Uzun süre değil 4 yıl. Neden 4 yıl? Biz bu ülkeyi namusumuzla, kul hakkı yemeden yöneteceğiz. Biz bu ülkeyi bütün yurttaşlarına sen ben, benden ondan demeden hepsine hizmet edeceğiz. Bizim amacımız bu. Onun için söylüyorum, kadın erkek, doğu batı, kuzey güney demeden bu ülkeye barış getireceğiz. 4 yıllık süre istiyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu:Parlamento zenginleşme değil halka hizmet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER