Aşkabat'ta Uluslararası İnşaat Fuarı göz doldurdu


Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat, Türk inşaat sektörünün katıldığı Uluslararası İnşaat Fuarı'na ev sahipliğini yaptı. Üç gün ziyaretçilere açık kalacak fuara, en çok katılımın Türkiye'den olduğu gözlemlendi.
Net Organizasyon'un desteğiyle Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği fuarın açılış törenine, Bakanlar Kurulu Başkan yardımcıları, bakanlar, Türk işadamları, yabancı misyon şefleri, Türk iş adamları ve davetliler katıldı. Fuara, 90 üzerinden firma katılıyor.
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'un fuarın açılış töreni dolaysıyla yolladığı mesajı okundu. Fuara toplam 90 şirket katılırken, bunların çoğunu inşaat ve yapı malzemeleri imal eden şirketler teşkil etti. Fuarda Türk şirketleri tarafından üretilen mermer, aydınlatma, elektrik donanımı, ısıtma, yalıtım, çatı sistemleri, havalandırma, alüminyum sanayi, arıtma, pvc, plastik sanayi, mobilya, iç dekorasyon gibi yüzlerce ürün yer aldı. Fuar ile eş zamanlı olarak İş Konseyi tarafından Türkmen yetkililer ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Aşkabat'ta Uluslararası İnşaat Fuarı göz doldurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER