Askeri casusluk davası soruşturması: 8 polise tahliye

İzmir’deki askeri casusluk davasının soruşturmasında usulsüzlük iddialarıyla tutuklu yargılanan 20 polisten 8’i hakkında tahliye kararı verildi.

Askeri casusluk davası soruşturması: 8 polise tahliye

İzmir’de şubat ayında beraatle sonuçlanan askeri bilgi ve belge temin etme davasının soruşturmasında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 2’si başka suçlamayla 22’si tutuklu toplam 68 kişinin yargılandığı dava, geçen salı günü kimlik tespitin ardından iddianamenin okunmasıyla başlamıştı. 1 Temmuz’a kadar devam edecek davanın dördüncü gününde iddianamenin okunmasına tutuklu sanıkların avukatlarının  tutukluluk inceleme talepleri için ara verildi.

Tutuklu sanık ve avukatlarının tahliyelerine yönelik savunmalarının ardından mahkeme heyeti, karar için duruşmaya ara verdi. Aranın ardından  Mahkeme Başkanı Halil İbrahim Kibar, emekli İzmir eski İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, emniyet müdürleri Behzat Tuzcu, Mehmet Emin Çakıcı, Hakan Arık ile Hanifi Aydın, Tayfur Çelik, Seydi Ali Duru, Cemil Yörük’ün tahliyesine, diğer 12 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini açıkladı.

Sulh Ceza Hakimliği 28 kişiyi tutuklamış, aralarında Mülkiye Başmüfettişleri   Ahmet Kaya ve Ferda İleri’nin de bulunduğu 8 kişi daha önce tahliye olmuştu. Davanın görüldüğü İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bugün 8 kişiyi daha tahliye etmesiyle davada toplam 12 tutuklu sanık kalmış oldu.

Davaya pazartesi günü iddianamenin kaldığı yerden okunmasıyla devam edilecek.

MuhabirAjans
<< Önceki Haber Askeri casusluk davası soruşturması: 8 polise tahliye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER