Attığı tweet nedeniyle gazeteciye 'Erdoğan'a hakaret'ten soruşturma


Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci yazar Tuncer Çetinkaya'ya attığı bir tweet'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma açtı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde ifade veren Çetinkaya, iddianın akla ziyan olduğunu belirterek kendisini böyle bir konu için meşgul edenlerden şikayetçi oldu.

Gazeteci Tuncer Çetinkaya'ya 23 Eylül 2015 tarihinde Sabah Gazetesi'nde yayınlanan bir haberin kupürünü paylaştığı için 'Cumhurbaşkanı'na Hakaret' iddiasıyla soruşturma açıldı. Gazeteci Çetinkaya, emniyette verdiği ifadede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü takdir ve tasdik ettiği için böyle bir soruşturma açılmasının akla ziyan bir durum olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Paylaştığım metinde 'Sabah Gazetesinde 1. sayfada güzel bir başlık atılmış. Kesinlikle eşkıyaya karşı dik durmak lazım' yazılıdır. Fotoğrafta ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği 'Bu eşkıyaya karşı dik durun' başlıklı kupür vardır. Bu ifadelerin hiçbir yerinde ne bir hakaret ne de başka bir şey vardır. Sadece Sabah gazetesinin 1. sayfadan yayınladığı haberi övme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözünü de takdir ve tasdik etme vardır."

Kendisine bir şikayet üzerine böyle bir soruşturmanın açıldığının aktarıldığını kaydeden Çetinkaya, "Söz konusu şikâyetçi bu paylaşımdan ne anlamıştır veya hakaret olarak ne görmüştür bilemiyorum. Bu şikâyetçi hakkında devletin ilgili birimlerini gereksiz yere meşgul ettiği ve beni de işimden alıkoyup bu gibi konularla meşgul ettiği için ben de şikâyetçiyim" diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Attığı tweet nedeniyle gazeteciye 'Erdoğan'a hakaret'ten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER