Avramapulos: AB'nin dış sınırlarını korumada en büyük sorumluluk Bulgaristan'ın


AB Komisyonu'nun göçten sorumlu üyesi Dimitri Avramapulos, Sofya'da Bulgaristan Başbakan Borisov ve İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova ile ile görüştü.

Şu anda Bulgaristan'ın mülteci dalgasına direnebildiğini, fakat göç yollarının değişebileceğini aktaran Avramapulos, Avrupa'nın göç kriziyle karşı karşıya olduğunu ve AB'nin dış sınırlarının güçlendirilmesi gerektiğini savundu. Avramapulos, "Bulgaristan stratejik bir kavşakta bulunuyor ve bu ülke AB'nin dış sınırlarını korumakla büyük sorumluluk taşıyor. Bulgaristan'ı bu zor misyonunda desteklemeliyiz. Bulgaristan, Avrupa'nın temellerini tutan bir sütun görevini üstleniyor." diye konuştu.

Mülteci kriziyle mücadelede Avrupa'nın Bulgaristan'a 2014-2020 yılı döneminde 91 milyon Euro verdiğini belirten Avramapulos, İtalya ve Yunanistan'a da hot-spotların oluşturulması için destediklerini belirtti.

Daha önce Bulgaristan ve Türkiye arasındaki sınır bölgeyi ziyaret etme planı olan Avramapulos, yoğun programı sebebiyle ziyareti gerçekleştiremedi. CİHAN
<< Önceki Haber Avramapulos: AB'nin dış sınırlarını korumada en büyük... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER