Avrupa Birliği, kaçak göçmen sayısının günde binin altına düşmesini istiyor


Türkiye'deki mültecileri doğrudan kabul etme sözünü veren Avrupa Birliği, bunun için Yunan adalarına her gün kaçak geçiş yapanların sayısının bini aşmamasını talep ediyor. Halen günde ortalama 2 bin kaçak göçmen, Ege'den Yunanistan'a geçiyor. Balkan turunun ardından yarın Türkiye'ye geçecek olan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la konuyu ele alacak.

Reuters'a konuşan Avrupalı yetkililer, günlük kaçak göçmen sayısının 3 hanede tutulması halinde Almanya'nın mültecilerin doğrudan Türkiye'den alınması için harekete geçmeye hazır ifade etti. Ayrıca Türkiye'deki Suriyeliler için aktarılacağına dair söz verilen 3 milyar Euro'nun da gönderilmeye başlanacağını kaydetti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Cuma günü konuyu Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile ele alması bekleniyor. Pazartesi günü ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı Türkiye-AB Zirvesi gerçekleştirilecek.

AB'ye verdiği sözler kapsamında dünden itibaren 308 kaçak göçmeni Yunanistan'dan geri kabul eden Türkiye, 14 ülke ile geri kabul anlaşmaları imzalamaya hazır olduğunu açıklamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Avrupa Birliği, kaçak göçmen sayısının günde binin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER