Avukat Hakları Derneği: EAJ, MEDEL ve ENCJ'in tavrı onur kırıcı nitelikte


Avukat Hakları Derneği Başkanı Şevki Gürel Yüceer, Avrupa'daki EAJ, MEDEL ve ENCJ isimli kuruluşların, Yargıda Birlik Derneği Genel Kurulu'na 'Türk yargısının bağımsız ve tarafsız olmadığı' gerekçesiyle katılmayı reddetmiş olmalarını "Gerek ülkemiz gerekse yargımız adına son derece üzüntü ve endişe verici." şeklinde değerlendirdi.

Avukat Şevki Gürel Yüceer, Avrupa Yargıçlar Birliği (EAJ), Özgürlükler İçin Avrupalı Yargıçlar Birliği (MEDEL) ve Avrupa Yargı Kurulları Ağı (ENCJ) isimli kuruluşların, davet edildikleri Yargıda Birlik Derneği Genel Kurulu'na katılmayı "Türk Yargısının bağımsız ve tarafsız olmadığı" gerekçesiyle reddetmiş olmasına yönelik basın açıklamasında bulundu. Reddetme kararlarını endişe verici bulan Yüceer, "Türk yargısının bağımsız ve tarafsız olmadığı' gerekçesiyle reddetmiş olmaları, gerek ülkemiz gerekse yargımız adına son derece üzüntü ve endişe vericidir." dedi.

"ANILAN KURULUŞLARIN BU TAVRI, AYNI ZAMANDA ONUR KIRICI VE DERS VERİCİ NİTELİKTEDİR"

Kuruluşların tavrının onur kırıcı olduğunu söyleyen Yüceer, "Anılan kuruluşların bu tavrı, aynı zamanda onur kırıcı ve ders verici niteliktedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin itibarını ciddi şekilde zedelediği için onu kırıcıdır. Hukuka bağlı, hukuku üstün tutan devletlerde, özgürlükleri kısıtlayan, toplumu ve bireyleri baskı altına alan, yargı organın bağımsızlığını ve tarafsızlığı ile hukuk güvenliğini ortadan kaldıran yasal düzenlemelerin ve uygulamaların yeri olmadığını ifade eden bir tavır olduğu için de ders verici niteliktedir. Günümüz iktidarının, Yargıda Birlik Derneği'nin, bunlar tarafından şekillendirilen ve kontrol altında tutulan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun meşruiyetlerinin ciddi şekilde sorgulanmasına da neden olan bu durum karşısında ivedi olarak yapılması gereken şey, mevcut fiili ve hukuki duruma son vermek ve bu suretle Türk yargısını uluslararası camiada hak ettiği yere taşımaktır." ifadelerine yer verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Avukat Hakları Derneği: EAJ, MEDEL ve ENCJ'in tavrı onur... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER