Putin: Sığınmacı sorunu Şam yönetimini desteklediğimiz için çıkmadı

Putin: Sığınmacı sorunu Şam yönetimini desteklediğimiz için çıkmadı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in Suriye muhalefeti ile işbirliği yaparak terörle mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de düzenlenen Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü liderler zirvesinde konuşan Putin, "Elbette, Suriye'de siyasi dönüşüm konusunu düşünmek gerekiyor. Cumhurbaşkanı Esed'in sağlıklı muhalefetin yönetimde, hükümette yer almasına hazır olduğunu biliyoruz." dedi.

Bugün terörle mücadele konusunda güçlerin birleştirilmesi zamanı olduğuna değinen Rus lider, "Bu sorunu çözmeden sığınmacı sorunu dahil, diğer ağırlaşan problemlerin çözülmesi mümkün değil." uyarısında bulundu.

Suriye ve Ortadoğu ülkelerinden Avrupa'ya giden sığınmacı sorunu ile ilgili Rusya'nın suçlanmasına tepki gösteren Putin, "Sığınmacı sorunu Şam hükümetini Rusya'nın desteklediği için çıktığı gibi göstermeye çalışanlar var. Ancak insanlar her şeyden önce önemli ölçüde dış müdahaleler nedeni ile başlayan silahlı çatışmalardan kaçıyor." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Suriye'ye destek vermemesi durumunda ülkede durumun Libya'dan çok daha kötü olacağına değinen Putin, sığınmacıların da çok daha fazla olacağına işaret etti.

Putin, Suriye hükümetini desteklemenin Libya, Yemen, Afganistan, Irak ve diğer ülkelerden kaynaklanan sığınmacı sorunları ile ilgili de hiçbir bağlantısı olmadığını söyledi.

Avrupa Komisyonu'na göre 2015'in başından bu yana 400 bin kişi 28 Avrupa Birliği ülkesine sığınma talebi ile başvurdu. Uzmanlara göre Avrupa'ya sığınmacı akını yıl sonuna kadar 1 milyonu bulabilir. CİHAN
<< Önceki Haber Putin: Sığınmacı sorunu Şam yönetimini desteklediğimiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER