Aydın Baro Başkanı Bozkurt: Terör olayını avukatların üzerine yıkmak istiyorlar


AYDIN (CİHAN)- Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki terör olayını avukatların üzerine yıkma girişimi olduğunu söyledi. Avukat cübbesi üzerinden avukatlara saldırı olduğunu belirten Bozkurt, "Asla avukatlarla ilgisi olamadığı halde avukatların üzerine atılmaya çalışılan bu menfur olayı biz kınıyoruz. Adliyelerde güvenliğin en üst seviyede sağlanmasını biz de istiyoruz ama bu noktada savcı, hakim ve avukatlar olarak eşit statü istiyoruz. Aranılacaksa hep birlikte aranmaya razıyız ama eşitlik ilkesinden ayrılık, yalnızca avukatlara yönelik bir uygulama bizim kırmızı çizgimizdir ve asla kabul etmiyoruz. Yargı camiasında hakim, savcı, avukat beraberdir. Buna müdahale, ne yazık ki devletin başka noktalarından gelen açıklamalar." dedi.

Avukatların adliyelere cübbeyle girmediğini, bu yöndeki açıklamaların çok komik olduğunu söyleyen Baro Başkanı Bozkurt, "Avukatlar, adliyeye avukatlık kimliğiyle girerler. Bu kimlik çiplidir, bunu okutarak adliyeye girerler. Öyle cübbeyle adliyeye giremezsiniz. Ayrıca bu cübbe dışarıdan bulunabilir. Adliye girişlerinde kullanılan çipli kartlar, Türkiye'nin en güvenilir kartlarıdır, sahtesi olmaz. Devlet, suçu avukatlara atmak yerine ki hiçbir yerinde avukat yoktur bunun, avukatlar mağdurudur. Biz bir terör saldırısında meslektaşımızı, arkadaşımızı kaybettik. Bu bir terör saldırısıdır. Devlet, istihbaratıyla polisiyle bunun önlemini alıp kendi cumhuriyet savcısını koruyamamıştır. Hesabı vermesi gereken sorumlular, hesap vermek yerine buradan, sorumluluktan kurtulup avukatlara saldıracak bir bahane gayretine girmesinler, bunu başaramayacaklar. Bu teröristlerin oraya girmesinde sorumlu kimse bulsunlar. Bu teşkilatsız bir şey değildir. Bu olay bir güvenlik zafiyetidir, sebebi de asla avukatlar değildir." şeklinde konuştu.

Teröristlerin, kolunda avukat cübbesiyle girdiğini belirten Bozkurt, "Çağlayan Adliyesi'ne giren kişinin kolunun üzerinde cübbe var. Bu hakim, savcı cübbesi veya asker ve polis üniforması da olabilirdi. O zaman bu işin sorumlusu olarak, o üniformayı giyen kişileri ve kurumunu mu suçlayacağız? Burada bir amaç var. Uzun zamandır savunmanın kalesi olan barolara saldırı hevesi var. En son duyum olarak aldığımıza göre baroları ekonomik olarak zora sokmak için de çalışmalar varmış. Bu, avukatlara ve barolara husumetin bir ifadesidir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın Baro Başkanı Bozkurt: Terör olayını avukatların... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER