Ayhan: Başbakan terörle müzakereden vazgeçildiğini millete ispatlamalı


MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, TBMM çatısı altında Öcalan'a özgürlük isteyenlerin, bu cüreti AKP'den aldığını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dolmabahçe'ye çıkıp, yanına Başbakan yardımcısı ve İçişleri Bakanını da alarak Türk milletinden özür dilemesi gerektiğini söyleyen Ayhan, "Terörle müzakereden vazgeçildiğini millete ispatlamalıdır. AKP sözcüleri, çözüm süreci masalını bahane ederek yeni bir ayaklanmanın başlamasına zemin hazırladığı, 2002 yılında tamamen bitirilmiş olan PKK örgütü ve terörünün yeniden canlandırılmasına, muhatap alınmasına, uluslararası meşruiyet kazanmasına yardımcı olduğu için Türk milletinden özür dilemeli, sonra da sorumlular kanun önünde hesap vermelidir. Bu yapılmadan AKP'nin terörle mücadelede samimiyeti inandırıcı olamayacaktır." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

AKP'nin Türk milletine özür borcu olduğunu söyleyen Ayhan, "Oslo'dan bu yana bölgeyi terör örgütüne terk edip, askeri kışlaya, polisi karakola hapsedenler her gün ülkemizde yaşananlardan ve her gün gelen şehit cenazelerinden sorumludurlar. Terör örgütü başı ile masaya oturanlar, devletin memurlarını müzakere ile görevlendirenler, bunun için meclisten çerçeve yasa çıkartanlar, terör örgütü başı olan sanığa cezaevinde sekretarya kuranlar, bölgede kamu düzeninin terör örgütüne teslim edenler, sözde özerkliği pazarlık masasında kabul edenler, 'Öcalan süreci doğru okuyor' diyenler, milletin önünde hiç mi hesap vermeyecek ve bu millettin özür dilemeyecek midir?" diye konuştu.

TBMM çatısı altında Öcalan'a özgürlük isteyenlerin, bu cüreti AKP'den aldığını kaydeden Ayhan, şöyle konuştu: "AKP'yi adeta tekrar dansa davet etmektedirler. Başbakan Dolmabahçe'ye çıkmalı, yanına Başbakan yardımcısı ve İç İşleri Bakanını da alarak Türk milletinden özür dilemelidir. Terörle müzakereden vazgeçildiğini millete ispatlamalıdır. AKP sözcüleri, çözüm süreci masalını bahane ederek yeni bir ayaklanmanın başlamasına zemin hazırladığı, 2002 yılında tamamen bitirilmiş olan PKK örgütü ve terörünün yeniden canlandırılmasına, muhatap alınmasına, uluslararası meşruiyet kazanmasına yardımcı olduğu için Türk milletinden özür dilemeli, sonra da sorumlular kanun önünde hesap vermelidir. Bu yapılmadan AKP'nin terörle mücadelede samimiyeti inandırıcı olamayacaktır."

Hükümetin milli gelirin 2014'de 800 milyar doların altına gerilediğini resmen açıkladığını anlatan Ayhan, "2015'de 722 milyar dolar, 2016'da 736 milyar dolar, 2017'de ise 796 milyar dolar olacağını resmen açıkladı. Kişi başına mili gelirin ise 10 bin doların altına, 2015 yılında 9 bin 265 dolara, 2016 yılında ise 9 bin 364 dolara düştüğünü açık bir şekilde itiraf etti." diye konuştu.

GENEL BAŞKANIN SAĞLIK DURUMU İYİ VE PARTİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Ülkedeki resmi rakamlara göre 2,5 milyon Suriyeli mültecinin milli gelir hesabına dahil edilmediğini vurgulayan Ayhan, "Ancak kendileri 2 yıldır milli gelir paylaşmakta, Türkiye'de ikamet etmektedirler. Şimdi de işgücü piyasasına sokulmaya çalışılmaktadırlar. Hatta yakında seçmen yapılarak bölge siyaseti üzerinde de egemen olma şansına da sahip olabilecekleri bir vakıadır. Bu durumda kendilerinin Fert Başına Milli Gelir hesabına dahil edilmesi gerekecektir. Biz bu hesabı yaptık. Suriyelileri dahil ettiğimizde maalesef şu anda Türkiye'nin milli geliri kişi başına 8 bin doların altına düşmüştür. 7 bin 995 dolar seviyesine düşmüştür. Suriyeliler fert başına milli geliri 1000 dolar geriletmiştir. Orta Vadeli Programa göre kişi başına milli gelirin yeniden 10 bin doların üstüne çıkması ancak 2017'de mümkün olabilecek." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, "Devlet Bahçeli'nin sağlık durumu nasıl parti çalışmalarına ne zaman başlayacak?" sorusuna Ayhan, "Genel Başkanın sağlık durumu iyi ve parti çalışmaları devam ediyor. Orada hiçbir sıkıntı yok. Kurumsal yapı devam ediyor hiçbir problem yok." cevabını verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ayhan: Başbakan terörle müzakereden vazgeçildiğini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER