Belçikalı meslektaşlarından 'Barış İçin Akademisyenler' inisiyatifine destek


Güneydoğu'daki operasyonlarla ilgili bildiri yayınlayan 'Barış İçin Akademisyenler' inisiyatifine Belçika'dan destek geldi. 30'a yakın Belçikalı akademisyen bildiriye imza atan meslektaşlarına destek verdiklerini belirtirken, Belçika makamlarını da "Türkiye'deki baskı ortamına sessiz kaldıkları" gerekçesiyle eleştirdi.

Aralarında Belçika'nın farklı üniversitelerinde görev alan akademisyenlerin yanı sıra, siyasilerin ve aktivistlerin yer aldığı yaklaşık 30 kişilik bir ekip yazdığı açık mektupla hem Türkiye'deki baskı ortamını hem de sessiz kaldıkları gerekçesiyle Belçikalı yetkilileri eleştirdi. Aynı zamanda Türkiye'de Barış İçin Akademisyenler' inisiyatifiyle Güneydoğudaki operasyonların son bulmasını talep ettikten sonra tehdit edilen ve bazıları gözaltına alınan akademisyenlere de desteğini belirten Belçikalı meslektaşları, "baskıcı rejimin acilen son bulması" çağrısını yaptı.

Bildiriye imza atanlar arasında Katolik Leuven Üniversitesi'nden araştırmacı Ruth Kevers, Brüksel Üniversitesi'nden Neal Michels, Filozof Robrecht Vanderbeeken'in yanı sıra siyasilerden de Myriam Joos ve David Dessers gibi isimler yer alıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Belçikalı meslektaşlarından 'Barış İçin Akademisyenler'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER