Babalar bebekleriyle daha uzun süre birlikte olmak istiyor


WDR 'Hier und Heute' Dergisi'nin Kuzey Ren Vestfalye (KRV)'de yaptığı bir araştırma sonucuna göre babalık iznine ayrılan babaların yüzde 82'si çocuklarıyla daha uzun süre birlikte kalmak istiyor. Babaların yüzde 86'sının hamile olan eşlerine doğum gerçekleşene kadar refakat ettikleri de araştırmanın diğer bir sonucu. Hamilelik döneminde eşi ile birlikte kurslara katılanların oranı ise yüzde 62 olarak kayda geçti.

Almanya'da doğumdan sonra çocuklarının yanında kalarak onların alt temizleme de dahil temizlik, beslenme ve her türlü hizmetlerini 'kadın işi' demeden yapan babaların oranı yüzde 96 gibi oldukça yüksek bir oranda. Evde oldukları zaman çocuklarına masal kitapları okuyan ve daha sonrada yataklarına bizzat götüren babaların oranı da yüzde 76. Çocukların hastalanması durumunda görevi annelerin devraldıkları yine araştırma sonuçlarında dikkat çekiyor. Bu durumda genelde anneler işyerinden izin alarak hasta çocukla ilgilenirken, babaların ancak yüzde 39'u bunu yapabiliyor.

Çocuğun eğitimi konusunda yüzde 70 oranında son söz annelerin oluyor. Babaların yüzde 90'ını ise bu durum hiç rahatsız etmiyor. Bu aynı zamanda eğitimde eşlerine güvendikleri anlamına da geliyor. Babaların doğum iznini daha uzun kullanarak çocuklarının yanında daha uzun kalmalarının önündeki engelin ise bu izni annelerin kullanması olduğu kaydedildi. Bunların oranı da yüzde 38. Yüzde 37'si ise iş yerinin, bu izninin uzamasına müsaade etmediğini belirtiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Babalar bebekleriyle daha uzun süre birlikte olmak istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER