BAGFAŞ işçilerinden eylem


Bandırma Gübre Fabrikaları'nda (BAGFAŞ) çalışan 6 işçinin sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılması üzerine Petrol İş Sendikası'na üye işçiler fabrika önünde pankart açıp eylem yaptı. İşçiler yanlarında getirdikleri kırmızı kartları göstererek fabrika yönetimini protesto etti.

Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan "İşyerimizde mahkeme kararıyla yetki aldık, 134 üyemizi kapsayan bu yetkiyle 15 Kasım 2013 ve 14 Kasım 2015 tarihleri arasında yürürlükte olacak toplu iş sözleşmesini Yüksek Hakem Kurulu kararıyla imzaladık. Gelin görünki, işveren baskı ve yıldırma politikalarıyla
üyelerimizi sendikadan istifa ettirdi ve şu anda 46 üyemiz kaldı." dedi.

Kayan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Petrol ­İş Sendikası olarak en baştan beri şunu söyledik. Fabrikana ortak olacak halimiz yok. Ancak toplu iş sözleşmesiyle; işçilerin ekonomik durumları biraz daha iyileşsin istedik. Fakat işveren tersi davranarak işten atmaya başladı. Daha önce AS ünitesini kapatacağını söyleyerek 14 arkadaşımızı işten çıkardılar. Hadi ünite kapanıyor dedik, ama şimdi yeni fabrika kuruyorsun, yeni işçi alıyorsun fakat sendikalı işçileri işten çıkarıyorsun. Senin bu yaptığın sendika düşmanlığıdır. Biz Petrol­ İş Sendikası olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Aynı zamanda hukuk mücadelemiz de devam edecektir."
CİHAN
<< Önceki Haber BAGFAŞ işçilerinden eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER