Bahçeli: Havuzda dolarla, Euro ile yüzenlere kayyum yok mu?


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Koza İpek Holdinge yönelik operasyonla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hırsını güçlendirecek bir takım tahrikler yapıldığını belirterek, "Peki kayyumda hukuken bir gerekçe koydun ve uyguladın. Bu senin havuzun içinde dolarla, Euro ile yüzenlerde hiç kayyumluk yok mu acaba?" diye sordu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli seçime bir gün kala Mersin'e geldi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı ziyaret eden Bahçeli daha sonra Kongre ve Sergi Sarayı'na partililere hitap etti. Konuşmasının büyük bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Bahçeli Koza-İpek Holding'e yönelik operasyona da değindi.

İpek Holding gibi 22 kurumun oluşmasına ve binlerce insanın istihdamına ve medyasına baskı ve zulüm yaparak kayyum tayin edildiğini vurgulayan Bahçeli, "Türkiye'de seçime 3 gün kala özgürlükleri, demokrasiyi tahrip edip Recep Tayyip Erdoğan'ın hırsını güçlendirebilecek bir takım tahrikler yapıyorsun. Peki kayyumda hukuken bir gerekçe koydun ve uyguladın. Bu senin havuzun içinde dolarla Euro ile yüzenlerde hiç kayyumluk yok mu acaba?" diye sordu.

En son 3. Havaalanı yapıyoruz diye havuzculardan 7 tanesinin Ziraat Bankası'ndan, Halk Bankası'ndan ve buna benzer kamu kuruluşu ile özel bankalardan hiç bir alın teri dökmeden kredi aldığını ve devletin de garantisini dolaylı bir şekilde temin ettiğini anlatan Bahçeli, "Bu 7 tane iş adamlarından hangilerini kayyum havuzu içinde yüzeceğini de göreceksiniz. Dürüst çalışan alın teri ile kazanan, işsiz kardeşime iş veren, katma değer yaratan ve Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlayan değerli iş adamlarına özel teşebbüse bu yanlışlıklar saygısızlıktır. İşte Mersin'de görüyorsunuz, nasıl zorluklar içerisinde işletmelerini ayakta tutabilmek için nasıl gayret gösterirken bir Recep Tayyip Erdoğan'a selam verme fırsat bulamamış veya verme ihtiyacı hissetmeyen ama havuzun içinde düşenler gibi bazı haksız kazançlarla refah içinde yaşayanların adil olduğunu söyleyebilir misiniz" diye konuştu.

'KARAGÜMRÜKLÜLER, KASIMPAŞALILARA FIRSAT VERMEZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan arasındaki Kasımpaşa-Kelkit tartışmasına da değinen Bahçeli şunları söyledi: "Havuz medyasında çalışanlardan bir tanesi çıkıyor, 'Ne yiğit adam ya bu nereli' diyorlar. 'Oradan bir tanesi diyor ki bu Kasımpaşalı.' Medyayı biraz sıkıştırıyorlar oda yiğitlik bende olsun diyor 'ben de Kelkitliyim' diyor. Memleketin işi gücü kalmamış Kasımpaşa ile Kelkit'te yaşayan insanlarımızı düşman etmeye çalışıyorlar. Ben de kendilerine dedim ki 'Ben İstanbul'u bilirim. Karagümrük'e de sevdalıyım' dedim. Kasımpaşa'da yaşayan insanları da çok severiz ama Recep Tayyip Erdoğan gibi omzu düşük yürümeye başlarlarsa Karagümrüklüler fırsat vermez onlara. Bizim Adana'dan Mersin'den hiç bahsetmiyorum. Onların da ayrı bir özelliği var. Onun için burayı sessiz geçiyorum ama siz biliyorsunuz onu. 7 Haziran seçimleri Recep Tayyip Erdoğan'a bir tokat vurmuştur. Ama yıkılmamış sendelemiştir." CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeli: Havuzda dolarla, Euro ile yüzenlere kayyum yok mu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER