Bakan Işık: Göktürk 2 uydu sayesinde operasyonlarda büyük başarı yakaladık


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, tamamen yerli imkanlarla geliştirdikleri Göktürk 2 uydusu sayesinde Kandil'daki operasyonlarda hedefleri vurmada büyük başarı yakaladıklarını söyledi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) ortaklığı ile tamamı yerli teknoloji ile geliştirilen E1000, 4 yıllık çalışmanın ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla Eskişehir TCDD Hasanbey Lojistik Merkezi'nde düzenen törenle raylardaki yerini aldı.

KANDİL'DEKİ OPERASYONLARDAKİ BAŞARI

Açılış törenine katılan Bakan Işık, Göktürk 2 uydusunun tamamen yerli imkanlarla geliştiğini ve 2,5 günde bir Kandil'in üzerinden geçtiğini belirterek, "Orada herhangi bir fiziki farklılaşma varsa yazılımda onu teyit ediyoruz. Onun ne olduğun öğrenip akıllı mühimmatla güdümlü mühimmatla orayı imha ediyoruz. Son operasyonlarda hedefleri vurma oranındaki isabet yüzde doksan dokuzu geçti. Artık terörist mağarada sığınacakmış hayır sığınamaz iki başlıklı nüfus edilmiş bombayı dünyada en etkili bombayı TÜBİTAK ile biz geliştirdik. Artık terör örgütü ve terör örgütleri düşünsün." dedi.

YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİ

Türkiye'nin artık kendi yerli arabasını üretmesi gerektiği kaydeden Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü: "'Şimdi bugün ki siyasi anlayış 1961 yılında var olsaydı. Bugün hiç şüphem yok tereddüdüm yok dünyada bir Türk markası 'Devrim arabası' belki dünyada en çok tercih edilecek markalardan biri olacaktı. Ama o dönemin siyasi zihniyeti 'Biz Türk aklı araba yapamayız' bahanesiyle ithalat lobisiyle elele vererek Türkiye bir yerli markanın oluşmasına engelledi. Otomobilde yeni bir kavşaktayız otomobilde teknolojide bir paradigma değişikliği var. Biz diyoruz ki Türkiye artık kendi markasını yerli otomobili üretebilmelidir."
CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Işık: Göktürk 2 uydu sayesinde operasyonlarda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER