Bakan'ı terleten soru!

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Berlin merkezli Tagesspiegel gazetesine verdiği röportajda Alman gazeteci Ingrid Müller'in Türkiye'deki hukuk ihlallerine dair sorusu karşısında zor anlar yaşadı.

Bakan'ı terleten soru!

Bozkır, mülakatta AKP iktidarının AB üyeliği için reformlar yaptığını anlatırken Müller araya girerek, “Hukuk devleti ilkesi uygulandığı için mi gazeteciler soruşturuluyor ve savcılar tutuklanıyor?” diye sordu. 

Bozkır bu soruya cevap vermek yerine Almanya'da istihbarata ait belge yayınladıkları için iki gazeteci hakkında vatana ihanet suçlamasıyla açılan soruşturmaya atfen, “Sizin iki gazeteci ve başsavcıya ne demeli?” dedi. Alman gazeteci Müller de, gazeteciler hakkında takipsizlik kararı ve başsavcının görevden alınmasıyla sonuçlanan soruşturmayla ilgili, “Burada olayın açıklığa kavuşturulması talep edildi. Türkiye'de yolsuzluk soruşturması yapan savcılar ‘tutuklanacağız' diye kaçtılar.” cevabını verdi. 

Bozkır ise 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını açan savcılara yönelik, “Bunlar hainler. Hükümeti düşürmek için rüşvet aldılar. Yargılanmalılar.” iddialarında bulundu.
<< Önceki Haber Bakan'ı terleten soru! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER