Bakanlar Bozdağ ve Yılmaz Yozgat'ta


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Yozgat'ın gelişmesi ve kalkınmasına yönelik düzenlenen 'Yozgat Kalkınma Çalıştayı'na katılmak üzere Yozgat'a geldi.

Bakanlar Yozgat'ta ilk olarak ilde yapılması planlanan havaalanı alanında incelemelerde bulundu. Havaalanı incelemesinin ardından Yozgat Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Bozdağ ve Yılmaz, çalıştayın ilin gelişmesi ve kalkınması açısından önemli olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, yaptığı açıklamada Yozgat'ın tarihi ve kültürel değerleri açıcından önemli bir şehir olduğunu ifade etti. Yılmaz, şunları kaydetti: "Çalıştayımızın kapanış bölümüne hep birlikte katılacağız. 2013 yılında yine Sayın Bakanımızla birlikte gerçekleştirmiştik. O tarihte yine çok güzel tartışmalar yapılmıştı. O günden bu güne gelişmeleri değerlendirme imkanı bulmuş olacağız. Geleceğe dönük hangi fikirleri ve ne yapabiliriz konusunu değerlendirme imkanı olacak. Bunu valiliğimiz ve kalkınma ajansımız birlikte organize ettiler. Buradaki sunumları aldıktan sonra ilgili taraflarla ilimizin genel durumunu ele alıyoruz.

Bunlar önemli çalışmalar üyelerinin önceliklerini iyi tespit etmek ve kaynaklarımızı o taraflara yönlendirmek bakımından ilgili tüm tarafları işbirliği içinde belli bir anlayış birliği içinde ilin kalkınmasına katkıda bulunmak üzere bir araya getirme ve her akımdan faydalı bir çalışma. Bu vesile ile ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yozgat kültür ve köklü tarihi bakımından da önemli bir ilimiz. Osmanlı döneminde merkez bir bölgemiz, çokta geniş bir bölgeye hitap ediyor. Kültürü, insanı ve tabiatıyla değerli bir ilimiz. Bizde hükümet olarak önem veriyoruz."

Konuşmanın ardından Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sarıkaya ilçesinde Tarihi Roma Hamamı'nın turizme kazandırılması için yapılan çalışmalar hakkında Bakan Yılmaz'a bilgi verdi. Bakan Yılmaz da projenin turizm açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, destekte bulunacaklarını ve projenin en iyi şekilde tamamlanması gerektiğini ifade etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Bakanlar Bozdağ ve Yılmaz Yozgat'ta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER