Balıkesir'de, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenler için oturma eylemi


Balıkesir KESK Şubeler Platformu üyesi bir grup, geçen Cumartesi günü Ankara'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için oturma eylemi yaptı. Patlatılan bombaların sorumlusunun kim olduğunu soran KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Yılmaz, "Bizler biliyoruz ki bu katliamın failleri 7 Haziran seçimlerinde 400 milletvekili alarak tek başına iktidar olmayı başaramayan ardından Suruç'ta, Cizre'de, Diyarbakır'da art arda katliamlarla ülkeyi kan gölüne çevirip yaşanan ölümler üzerinden oy artırma hesabında olanlardır." dedi.

KESK Şubeler Platformu üyesi grup akşam saatlerinde TÜİK Meydanı'nda oturma eylemi yaptı. Ellerinde pankartlar taşıyan grup, 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Katiller halka hesap verecek', 'İnadına barış inadına özgürlük', 'Katil hırsız AKP' şeklinde slogan attı. Oturma eylemi yapan grup sık sık alkışlarla durumu protesto etti. Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okununca, kalabalık ise "Burada" şeklinde cevap verdi.

Burada konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yılmaz, emek, barış ve demokrasi mitinginin vahşi bir katliamla kana bulandığını belirterek, şöyle konuştu: "28 canımızı kopardı bizden. 'Biz siyasiler ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz, tavrımızı ortaya koymak zorundayız. Çünkü halk size oylarını verirken 'Benim can güvenliğimi, mal güvenliğimi sağlayacaksın' diye veriyor. Bu sözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 ay önce yaptığı bir konuşmadandır. Şimdi bizler bu sözlerin sahibi cumhurbaşkanı ve AKP hükümetine sesleniyoruz. Başkent'in orta yerinde on binlerce insanın toplanacağı haftalar önce bilinen Ankara Garı'nda art arda patlatılan iki bombanın sorumlusu kimdir? Bizler biliyoruz ki bu katliamın failleri 7 Haziran seçimlerinde 400 vekili alarak tek başına iktidar olmayı başaramayan, ardından Suruç'ta, Cizre'de, Diyarbakır'da art arda katliamlarla ülkeyi kan gölüne çevirip, yaşanan ölümler üzerinden oy artırma hesabında olanlardır. Bizler biliyoruz ki bu katliamın failleri; şiddetle, baskıyla, sokağa çıkma yasaklarıyla, katliamlarla yarattıkları korku atmosferinde kendilerini kurtarma çabasında olanlardır. Bizler biliyoruz ki bu katliamın failleri, patlama sonrası bizler canlarımızı kurtarmaya çalışırken, ambulansların olay yerine girmesine izin vermeyen, olay yeri incelemeyi saatler sonra başlatarak delilleri karartan ve hayatta kalabilecek onlarca yaralının gaz bombaları ile canlarını alanlardır."

Konuşmanın ardından bir süre slogan atıp, alkış ve ıslıklarla durumu protesto eden grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Balıkesir'de, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER