Ekmeleddin İhsanoğlu: Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü tehlikede


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, Irak ve Suriye'de olanları hatırlatarak, son zamanlarda gelişen şiddet olaylarıyla Türkiye'nin birliği ve bütünlüğünün de tehlikede olduğunu söyledi.

MHP Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul'daki Yozgatlı hemşehrileriyle bir araya geldi. MHP'nin Yozgat kökenli İstanbul milletvekili adayları Mehmet Kılıç ve Fethi Yıldız ile birlikte federasyonun Fatih'teki binasına gelen İhsanoğlu'nu, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. MHP'nin politikaları hakkında bilgi veren İhsanoğlu, büyükşehirlerde Yozgat'tan çok daha fazla Yozgatlı'nın yaşadığına dikkat çekerek hemşehrilerinden destek istedi.

Burada yaptığı açıklamada Ankara'da cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı saldırıya değinen İhsanoğlu, "İçişleri Bakanlığı'ndan 200 metre, MİT'ten 150 metre, Başbakanlık'tan 300 metre uzaklıkta olan bir yer. Beşevler'deki meşhur saraydan belki 250-300 metre. Böyle bir yerde iki canlı bombanın patlatılması çok vahim bir şeydir. Bu hem emniyet açısından sıkıntılı olduğunu gösteriyor, istihbarat bakımından hem de dış politikanın fiyaskolarından bir tanesidir. Türkiye bu noktaya sürüklendi. Bütün bölgede istikrar vahası olan Türkiye bu hale nasıl geldi? Bağdat'ta bombalar patladı, Şam'da patladı, Halep'te patladı, Afganistan'da patladı, Yemen'de her gün patlıyor, Beyrut'ta patlıyor, bizde patlamıyordu. Şimdi Reyhanlı, Suruç, Ankara bir de Diyarbakır var arada. Türkiye demek ki terör ve tedhiş şiddet sarmalının coğrafyasına itildi. Bu çok tehlikeli bir hal. O 100 kişinin Allah rahmet eylesin, bu kardeşlerimizin evlatlarımızın acısı çok büyüktür herkesi sarsmıştır. Bu acıdan daha büyük bir acı Türkiye'nin buna sürüklenmiş olmasıdır." diye konuştu.

"SURİYE'NİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUMAMIZ LAZIM"

Türkiye'nin güvenliği, birliği ve bütünlüğünün tehlikede olduğuna vurgu yapan İhsanoğlu; "Bakın etrafınıza görürsünüz tehlikeyi. Irak üçe bölünmüştür 20 seneden beri. Suriye 2011'den itibaren bölünme süreci içerisinde ve yavaş yavaş kristalleşiyor. Ama bizim hedefimiz onun bölünmesini kabullenmek değil, bölünmesini önlemek. Suriye'nin bölünmesi bize çok etki eder. Her şeyi bırakıp Suriye'nin bütünlüğünü korumamız lazım. Orası bölündü mü tehlike büyür. Bunu kim yapar, bu güvenliğin, birliğin bütünlüğün sigortası kimdir? Milliyetçi Hareket Partisi'dir, milliyetçi kadrolardır, milliyetçi anlayıştır. Bu da ancak bu seçimlerde bizim yüzde 20'nin üzerinde oy almakla mümkündür." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Ekmeleddin İhsanoğlu: Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER