Balıkesir'de kar nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi


Balıkesir'de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle merkezde okullar bir günlüğüne tatil edildi. Manyas ilçesinde de taşımalı eğitim kapsamında olan tüm okullar tatil edildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 1 gün izinli sayılacak.

Balıkesir İl Milli Eğim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları sebebiyle merkez ilçeler Karesi ve Altıeylül'de 31 Aralık Perşembe günü okullar tatil edildi. Tatil kararının öğrenci, öğretmen, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel için alındığı belirtildi. İdari personel ve memurları ise görev başında olacağı ifade edildi.

Kar yağışı nedeniyle Manyas ilçesinde de taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi. Tatil edilen okullar şunlardır: "Süleymanlı İlkokulu, Şevketiye İlkokulu, Miralay İlkokulu, Darıca İlkokulu, Akçaova İlkokulu, Salur Çok Programlı Anadolu Lisesi, Adnan Hunca Çok Programlı Anadolu Lisesi."

Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin perşembe günü idari izinli sayılacakları belirtildi. Açıklamada, il genelinde eğim veren ilk, orta ve lise dengi okulların tatil durumunun kaymakamlıklar tarafından değerlendirileceği belirtildi. Ayrıca il sınırları içerisinde seyahat edecek araçların yoğun kar yağışı nedeniyle kar lastiği ve zincirsiz yola çıkmamaları, gidecekleri güzergâhın yol durumunu öğrenip hareket etmeleri uyarısı yapıldı.

Valiliğin koordinasyonunda karayolları, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekiplerinin, devlet, il ve mahalle yollarında kar ve buzlanmaya karşı mücadele çalışmalarını kesintisiz sürdürdükleri belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Balıkesir'de kar nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER