Balıkesirli şehidin annesi: Fidan Fatih'im, gelmez yollara gidiyorsun


Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 3. Piyade Tümen Komutanlığı'nda el bombasının patlaması sonucu şehit olan Komando Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fatih Tomuşoğlu (25) memleketi Balıkesir'in İvrindi ilçesinde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Binlerce kişinin katıldığı törende anne Fadime Tomuşoğlu'nun ağıtları yürekleri dağladı. Kalp hastası olan baba Sefer Tomuşoğlu ise ambulansın içinde oğlunu son yolculuğuna uğurladı.

Balıkesir Askeri Hastanesi'nden alınan şehit Astsubay Fatih Tomuşoğlu'nun naaşı helallik için İvrindi ilçesine bağlı kırsal Çamköy Mahallesi'nde bulunan baba evine getirildi. Türk bayrağına sarılı cenaze, daha sonra mahalle meydanına getirildi. Kalp hastası olan acılı baba Sefer Tomuşoğlu, sağlık görevlilerinin gözetiminde ambulansta bekledi. Gözyaşlarına hakim olamayan baba, taziyeleri ambulansın içinde kabul etti.

Şehidin eşi Fatma, annesi Fadime ve ağabeyi Hüseyin Tomuşoğlu tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Tomuşoğlu'nun eşi Fatma ile 6 ay önce evlendiği ancak Hakkari'ye geçici görevle gönderilmesinden dolayı düğününü ertelediği öğrenildi.

Ayakta durmakta güçlük çeken ağabeyi Hüseyin Tomuşoğlu'nu yakınları teskin etmeye çalıştı. Törene Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, MHP Milletvekili İsmail Ok, CHP Milletvekilleri Mehmet Tüm, Ahmet Akın, AK Parti Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Mahmut Poyrazlı, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende şehidin eşi Fatma Tomuşoğlu ambulansta bulunan kayınpederine sarılarak gözyaşı döktü. Oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döken anne Fadime Tomuşoğlu, "Fidan Fatih'im, selvi Fatih'im ciğerlerimden koptun. Yavrum gitti. Göremedim Fatih'imi, izne gelecekti, izin vermediler. Gelseydin görseydim seni. Ne zamandan beri yollarına bakıyordum. Gelecektin ya. Gelmez yollara gidiyorsun ya." şeklinde ağıtları yürekleri dağladı.

Törende bir vatandaşın teröre tepkisine karşılık, MHP Balıkesir Milletvekili Ok, "Burası siyaset yapmak için uygun bir yer değil. Polisin, askerin elini kolunu bağlayanlar utansın" şeklinde cevap verdi.

Daha sonra İl Müftüsü Turgut Açari, törene katılanlardan şehide olan haklarını helal etmelerini istedi. Daha sonra cenaze namazını kıldırdı. Bu sırada, geçen günlerde anjiyo olan baba Sefer Tomuşoğlu, ambulansın içinde oğlu için gözyaşı döküp dua etti. Şehit olan Komando Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fatih Tomuşoğlu daha sonra mahalle mezarlığında toprağa verildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Balıkesirli şehidin annesi: Fidan Fatih'im, gelmez yollara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER