Balkanları Bursa'ya taşıyacak fuar başlıyor


TÜYAP Bursa Fuarcılık ile Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) işbirliği ile düzenlenen Balkan Ticaret Fuarı, 13-16 Mayıs tarihlerinde başlıyor. 10 balkan ülkesi fuarda stant açarak, ticareti geliştirme olanaklarını araştıracak.

Konuyla ilgili Almira Otelde düzenlenen basın toplantısına, TÜYAP Bursa Genel Müdürü İlhan Ersözlü, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Cemil Arslan katıldı.

TÜYAP Bursa Genel Müdürü İlhan Ersözlü, ilk defa düzenlenecek fuarın, Balkanlar ile Türkiye arasında ticaret köprüsü kuracağını söyledi. Fuara, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Sırbistan'dan belediyeler ile yurt içinden Ankara, Bursa ve İstanbul'dan 98 firmanın katılacağı bilgisini veren Ersözlü, Türk firmalar ile balkan işadamlarının aynı çatı altında buluşacağını kaydetti. Ersözlü, fuar kapsamında, "Akıllı Belediyecilik Zirvesi", "Balkan Ülkelerinde Yatırım İmkanları" ve Belediye Üniversite İşbirliği" konulu fuarların düzenleneceğini sözlerine ekledi.

ONUR: ALMANYA VE İTALYA'YI GEÇEBİLİRİZ

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur da fuarı her yıl yapmayı planladıklarını dile getirdi. Fuar ile Bursa'yı balkanlara açmak istediklerinin altını çizen Onur, yerli firmaların balkanlarda yatırım planlarına destek olacaklarını kaydetti. Balkanların ticaret kapasitesine de değinen Onur, 1 trilyon dolarlık bir Pazar olduğunu ve Almanya ile İtalya'nın pazara hakimiyet kurduğunu vurguladı. Türkiye'nin bu ülkeleri rahatlıkla geçebileceğini ifade etti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş ise Türkiye'nin 10 milyon doların altında olan balkanlara ihracatının 50 milyar dolara çıkartılması hedefini hatırlatarak, Bursa'nın da bir milyar dolarlık ihracatı 10 milyar dolara çıkartma potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Balkanları Bursa'ya taşıyacak fuar başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER