Barış sembolü ile Guinness'e giren Mudanya, dünyaya açılmak istiyor


Bursa Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Guinness Rekorlar Kitabı'na girilmesine neden olan 460 yüzücü ile gerçekleştirilen 'barış sembolü'nü Nilüfer Belediyesi'nin katkıları ile dünyaya yaymak istiyor.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i makamında ziyaret etti. Mudanya'da 460 yüzücü ile gerçekleştirilen 'barış sembolü' ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiklerini hatırlatan Türkyılmaz, Nilüfer ve Mudanya'nın güç birliği yaparak kardeş kentlerin de katılımı ile barış eylemini dünyaya yaymak istediklerini vurguladı.

YENİ REKOR DENEMESİ ULUABAT GÖLÜ'NDE

Zafer Bayramı'nda 460 gönüllü yüzücü ile gerçekleştirdikleri 'barış sembolü' hakkında bilgi veren Türkyılmaz, bu rekorla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiklerini belirterek, "Yunanistan'da bulunan Nea Moudania ve Rafina kardeş kentlerimiz ile birlikte bu etkinliği geliştirerek 'barış maratonuna' dönüştürmek istiyoruz. Kardeş Belediyeler Birliği'ni kurarak, birliğe bağlı belediyelerle birlikte bu rekoru her yıl tazeleyerek barış eylemini tüm dünyaya yaymak istiyoruz. Bu bağlamda kültür, sanat, spor ve folklor etkinliklerinin yanında 42 kilometre 195 metre uzunluğunda koşu maratonu yapmayı düşünüyoruz. Nilüfer Belediyesi ve diğer kardeş belediyelerimizin katkılarıyla birlikte bir sonraki 'barış sembolü' rekorunu Uluabat Gölü'nde yenileyerek bu etkinliği tüm dünyaya yaymak istiyoruz." dedi.

'Barış sembolü' rekorundan dolayı Hayri Türkyılmaz'ı kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu tarz etkinliklerin sürdürülebilir olması gerektiğini belirterek, destek çağrısını değerlendireceklerini söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Barış sembolü ile Guinness'e giren Mudanya, dünyaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER