Barış Yarkadaş: Avrupa ülkeleri üç maymunu oynuyor


CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Avrupa ülkelerinin yöneticileri Türkiye'de olan biten haksızlık ve hukuksuzluğa karşı üç maymunu oynar hale geldiler." dedi. Yarkadaş, AB üyelerinin, "kendi çıkarlarının AKP'nin Türkiye'de katlettiği demokrasiye göz yummaktan geçtiği düşüncesin olduğunu" öne sürdü.

Dünya İklim Zirvesi (COP 21) için Barış Yarkadaş CHP Fransa Birliği yetkilileri ve CHP seçmeni ile bir araya geldi. Türkiye'nin içinden geçtiği süreci değerlendiren Yarkadaş, 1 Kasım'da gerçekleşen genel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

"MEDYA SORU SORAMAZSA TOPLUM GERÇEKLERİ ÖĞRENEMEZ"

Türkiye'de yaşanan hukuksuzluklara dikkat çeken Yarkadaş, tutuklu gazetecileri hatırlatarak, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanma sürecine ışık tuttu. Dündar ve Gül'ün Türkiye'de çok sık dillendirilen fakat bir türlü delillerinin ortaya konulamadığı bir haberden dolayı tutuklandığını dile getiren Yarkadaş, Can Dündar ve Erdem Gül'ün Türkiye'de adeta pandoranın kutusunu açtığını söyledi. Son tutuklamarın ardından iktidar partisinin ülkedeki bütün gazetecilere bir gözdağı verdiğini kaydeden CHP Milletvekili, "Tezek yakarsınız diyen bir başbakana tek bir söz söyleyemeyen bir medya ile karşı karşıyayız. Medya soru soramazsa toplum gerçekleri öğrenemez. Toplum gerçekleri öğrenemezse olup biten karşısında tepki veremez. Şu anda Can ve Erdem'in tutuklanarak toplumun aslında düşünce sistematiği felç edilmiş durumda." ifadelerini kullandı.

Paris'te Avrupa Birliği'ni sert sözlerle eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AB'nin Türkiye'de yaşanan hukuksuzlukları gözmenden geldiğine vurgu yaptı. Yarkadaş, "Avrupa ülkelerinin yöneticileri Türkiye'de olan biten bu haksızlık ve hukuksuzluğa karşı üç maymunu oynar hale geldiler." dedi.

"Mültecileri bana gönderme, beni rahatsız etme ama orada insanları içeri mi tıkıyorsun, insan haklarını mı ihlal ediyorsun, gazetelere mi el koyuyorsun beni hiç ilgilendirmez" diyen bir AB ile karşı karşıya olduklarını dile getiren Yarkadaş, "Türkiye'de 14 televizyon kanalını haksız, hukuksuz ve ahlaksız bir şekilde kapattılar. 14 televizyon kanalının kaptılmasına, demokrasinin beşiği olduğu iddia edilen Avrupa ülkeleri sessiz kaldılar. Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına da sessiz kaldılar daha da kalacaklar! Çünkü kendi ülkelerinin çıkarlarının, AKP'nin Türkiye'de katlettiği demokrasiye göz yummaktan geçtiğini düşünen aciz ve zavallılar haline gelmiş bir AB var. İçten içe çürümüş, kokuşmuş, kendisi dışındaki herkesi düşman olarak gören vizyonsuz bir AB var!" şeklinde konuştu.

"RUSYA SUÇLUYOR, SAVUNMA AMERİKA'DAN GELİYOR"

Konuşmasının sonunda dinleyenlerden gelen soruları cevaplayan Yarkadaş, Türkiye ile Rusya arasındaki gerginliğe değindi. Yarkadaş, Rusya'nın açıklamalarına karşılık savunmanın ABD'den gelmesine dikkat çekti. Rusya'nın Türkiye'yi değil Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesini suçladığını fakat Erdoğan'nın kelime oyunu yaptığını öne süren Yarkadaş, "Putin çıkıp, bunlar IŞİD ile petrol alıp satıyor diyor, cevabı Amerika veriyor." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Barış Yarkadaş: Avrupa ülkeleri üç maymunu oynuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER