Bartık: Rusya ile yüksek tansiyon düşmeli


Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili olarak yükselen tansiyonun düşmesi gerektiği yorumunda bulundu. Rusya pazarını önemsediklerini ifade eden Bartık, süreçten iki ülkeye de zarar verebileceğine dikkat çekti.

GTO, Kasım ayı meclis toplantısında konuşan Bartık, yeni hükümetle birlikte beklentilerin de artamaya başladığını söyledi. Bartık, bu yılın seçimlerle geçirildiğini ifade ederek, bundan sonra gelecek senenin plan ve programlarına odaklanmak gerektiğini vurguladı. 2015'in Türkiye için çok hareketli geçtiğini anlatan GTO Yönetim Kurulu Başkanı, bu hareketlilik nedeniyle gündemin farklı noktalara kaydığını ifade etti. Ülkenin birinci gündeminin ekonomi olması gerektiğini vurgulayan Eyüp Bartık, "Türkiye'de yeni bir dönem başladı, topyekun kalkınma için çalışma başlatılması gerekiyor. Bunun içinde hem hükümetin hem iş dünyasının hem de sivil toplum kuruluşlarının elini değil, gövdesini taşın altına koyması gerekecektir. Ortak payda Türkiye olunca herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır." dedi.

Rus uçağının düşürülmesiyle yaşanan gelişmelere de değinen GTO Yönetim Kurulu Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: "Önceki gün düşürülen Rus uçağının ardından Türkiye ve Rusya arasında yaşanan gelişmeleri takip ediyoruz. İki ülke arasında yıllık 30 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunuyor. 3 gün içinde yaşanan gerilen ilişkilerin yumuşamasını bekliyoruz. Rusya'ya sınırında Türk malları bekletilerek sorun çıkarılıyor. Rus tur şirketlerinin Türkiye'ye kafile getirmemek için çalıştıklarını öğreniyoruz. Rus turistlerin tatil için Türkiye'ye gelmek istediklerini de biliyoruz. Yaşanan süreç sadece Türkiye'ye zarar vermez, aynı sıkıntıları Rusya'da yaşar. Yükselen tansiyonun bir an önce düşürülmesini bekliyoruz. Rusya pazarını önemsiyoruz ve bu ülkenin Türkiye'ye ihtiyacı var."

CİHAN
<< Önceki Haber Bartık: Rusya ile yüksek tansiyon düşmeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER