Hakimden telefon yasağı


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara sorumlusu Erdem Gül'ün tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkeme hakimi, salona cep telefonu, tablet gibi iletişim araçlarının alınmasını yasakladı.

Dündar ve Gül, MİT TIR'larında silah taşındığına dair haber ve görüntüleri yayınladıkları için tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimi gazetecilerin sorgusunu yapacak. Dosyanın ulaştığı İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimi, sorgu öncesinde güvenlik tedbirleri alınmasına dair karar verdi. Kararda, iki gazetecinin gözaltı sürecinin ve mahkemeye sevkinin kamuoyu tarafından yakından takip edildiği belirtildi. Zafiyete sebebiyet vermemek ve soruşturmanın gizliliği nedeniyle sorgu salonuna şüpheliler ve her şüpheli için en fazla 3 avukat alınması kararlaştırıldı. Şüpheliler, avukatlar ve mahkeme görevlileri dahil hiç kimsenin cep telefonu ve tablet gibi iletişim araçları ile salona alınmaması kararı verildi.

Mahkemenin bulunduğu koridor güvenlik görevlilerince kapatılırken buraya polis, Dündar ve Gül, avukatları ve milletvekilleri dışında kimse alınmıyor. Diğer basın mensupları ise ana koridorda bekliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Hakimden telefon yasağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER