Barzani: Bölgede mezhepsel çatışmalara izin vermeyeceğiz


Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, "Irak Kürdistan'ında uluslararası ve bölgesel güçlerin çatışmalarına izin vermem." dedi.

Barzani Erbil'e bağlı Pirmam kentindeki ofisinde, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis ile bir araya geldi. Toplantı sonrası Başkanlık basın ofisi, görüşmenin içeriği ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Kubis'in Peşmerge'nin Musul'a bağlı Sincar kasabasını kontrol etmesinden dolayı Barzani'yi tebrik ettiği belirtildi. Kubis'in ayrıca, Peşmerge'nin teröristlere karşı verdiği mücadeleye şahit olduğunu söylediği kaydedildi.

Bölgenin genelinde mezhepsel çatışmaların devam etmesini kaygıyla izlediklerini belirten Kubis, "Bölgenin genelinde ve Irak Kürdistan'ında istikrarın gelmesini ümit ediyoruz. Bölgedeki savaş Irak Kürdistan'ın üzerinde çok büyük maddi yük oluşturduğunu biliyoruz. Umarım Uluslararası toplum, insani yardımların yanında maddi destekte de bulunur. Teröristlerin yenilmesi için Irak Kürdistanı'na destek vermeleri şart." ifadelerini kullandı.

Irak Kürdistan'ında mezhepsel ve bölgesel güçlerin çatışmalarına izin vermeyeceğini belirten Barzani, Kürdistan'ın geçmişte mezhepsel çatışmalarda yer almadığını, bundan sonra da yer almayacağının altını çizdi. Barzani şöyle devam etti: "Kürt Milleti kendine ait haklı bir davanın peşinde. Biz ne geçmişte bu çatışmaların bir parçası olduk ne de gelecekte bu çatışmalarda yer alacağız. Kürdistan'da da bu çatışmaların yer almasına izin vermem."

Teröristlere karşı verdikleri mücadeleye devam edeceklerininin altını çizen Barzani, kendilerine destek veren ülkelere teşekkür etti. CİHAN
<< Önceki Haber Barzani: Bölgede mezhepsel çatışmalara izin vermeyeceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER