Barzani'den bağımsızlık için referandum talebi


Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Kürtlerin kendi kaderlerini belirleme zamanının gelip geçtiğini söyledi. Kürt bölgesi yerel basınında yer alan Barzani'nin bağımsızlık için referandum isteği, bölgede talimat olarak algılandı.

Barzani," Kendi geleceğimiz için karar verme zamanı geldi, şartlar Kürtlerin kendi kaderlerini belirlemeleri için uygun. Eğer Kürdistan halkı, kendi kaderini tayin hakkını bir başkasının gelip hediye olarak vermesini bekliyorlarsa, bağımsızlık hiçbir zaman kazanılamayacak. Bu hak var ve Kürdistan halkı bunu talep ederek uygulamaya koymalı.

Bu kadar kurban verdikten sonra, onca mücadelenin ardından artık halkımız kendi geleceğini tayin etmelidir. Vatanına sadık her Kürdistanlı bu tarihi kararın arkasında olmalı ve bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek için bizlere destek olmalıdır." dedi.

Mesud Barzani bölgedeki bazı siyasi güçlerin bağımsızlık için tereddütte olduklarını hatırlatarak, istenmeden kimsenin kendilerine bağımsızlığı hiçbir zaman hediye etmeyeceğinin altını çizdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Barzani'den bağımsızlık için referandum talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER