Barzani'den başkanlık seçimi çağrısı


Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bölgede faaliyet gösteren siyasi partilere başkanlık seçimi ile ilgili çağrıda bulundu. Barzani, "Yeni bir başkan seçin, yada şimdiki durum devam etsin." dedi. Yeni yıl mesajı yayınlayan Barzani, geçtiğimiz ağustos ayında sona eren görevi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Barzani mesajında ; "Kürdistan'da faaliyet gösteren tüm siyasi partilere çağrım, başkanlık seçimi ile ilgili tartışmaların sonlandırılması. Ya yeni bir başkan belirleyin, 2017 yılında yapılacak seçime kadar Kürdistan'ı yönetsin ve ben de tüm gücümle kendisini destekleyeyim. Ya da 2017 yılında düzenlenecek seçime kadar şimdiki durum(benimle) devam etsin. Başkanlık meselesini başka maksatlar için kullanmayalım." dedi.

2015 yılının Kürdistan halkı için zor bir yıl olduğunu dile getiren Barzani, aynı anda büyük zaferlerin de yılı olduğu söyledi.

"Sorunlara karşı metanetli bir duruş sergileyen Kürdistan halkına karşı teşekkür ederim" diyen Barzani," Bağdat'ın bütçe ambargosu, petrol fiyatlarındaki düşüş, teröre karşı yürütülen mücadelenin ekonomi üzerindeki ağır yükü ve 1 milyon 800 bin mültecinin Kürdistan'da ağırlanması halkımızın durumunu zorlaştırmaktadır. Bu zor durumlara karşı fedakârlık gösteren halkıma teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kürdistan halkının geleceğinin aydınlık olacağını belirten Barzani:" Kürdistan halkı güçlü bir iradeye sahiptir, onun için aydınlık bir gelecek Kürdistan halkını beklemektedir. Şu anda mevcut durumun atlatılması daha fazla sabır ister. Teröre karşı yürütülen mücadelede koalisyon ve dost ülkelerin yardımı gerekmektedir. Umarım uluslararası toplumun Kürdistan halkına ve Peşmerge'ye verdiği desteği devam edecektir." ifadelerine yer verdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Barzani'den başkanlık seçimi çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER