Başbakan Davutoğlu'ndan herkesi şaşırtan itiraf!

Başbakan Ahmet Davutoğlu gündeme ilişkin soruları cevapladı. Adaylarla ilgili Davutoğlu'nun verdiği bir cevap herkesi şaşırttı.

Başbakan Davutoğlu'ndan herkesi şaşırtan itiraf!


AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu,  NTV'deki canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Milletvekili aday listelerinde karar veremedikleri yerde, Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google sorgusu yaptırdıklarını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu,  "Bir an geldi, kaliteli iki aday. Özellikle az bilinen isimlerden. Büyük ekranda bilgileri önümüzden geçiyor. Ama resim yaşayan bir şey olmadığı için 'google girin, son konuşmasını çıkarın' dedim" ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz iktidar olmaktır. Birinci parti olmazsak yerimi başka bir arkadaşımıza tevdi ederim" diyen Davutoğlu şunları söyledi;

“GOOGLE’A GİRİN” DEDİM


Çarpıcı bir şey söyleyeyim. Bir an geldi, kaliteli iki aday. Özellikle az bilinen isimlerde. Ama resim bir yaşayan bir şey olmadığı için, “Google’a girin son konuşmasını çıkartın” dedim. Birkaç ilde konuşmalarını dinledik adayların. Üslubu, edebi, hitabeti, bedensel dili nasıl. Birkaç ilde böyle karar verdik. Doğal haliyle onları izledik, onun için saatlerce sürdü. Bazı illerimizde aday bakımından, “hem yerel hem ulusal ölçekte” dedik ki daha iyisini arayalım. Hadi dedim zihninizden isimler çıkarın. Herkes yeni isimler ortaya çıkardı. Listede olmadığı halde aday yaptığımız isimler var.

Davutoğlu, seçimlerden birinci çıkamadıkları takdirde, "Şu ana kadar bana verilen emanetin hakkını veremediğimi düşünürüm, bir başka arkadaşımıza bunu devrederim" dedi.

HDP'nin muhtemel oy oranı

Davutoğlu, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) muhtemel oy oranına ilişkin soru üzerine, "Tabi kamuoyunun bildiği bazı araştırmalar bize de geliyor. Bu, demokratik bir yarış. Geçerlerse tebrik ederiz. Meclis çatısı altında hep beraber çalışırız. Biz onlara da saygıda kusur etmeyiz. Şimdiden HDP'ye bir çift sözüm var. Geçmezlerse bunu bir meşruiyet sorunu haline dönüştürmemeleri lazım. Biz nasıl geçmelerinden razı olacaksak, onlar da o neticeden razı olmalılar. Tutup da şimdi yarışa gireceksiniz, kuralları belli bir yarış ama 'o yarışın sonuçları gayrimeşru' demeye kalkarsanız olmaz" dedi.
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu'ndan herkesi şaşırtan itiraf! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER