Başdanışman: Gümrük Birliği'ni iptal edelim

AP’nin Türkiye aleyhindeki tavrını değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Gümrük Birliği anlaşmasının iptal edilmesi gerektiğini savundu.

samanyoluhaber.com

Avrupa Parlamentosu’nun, AB-Türkiye arasındaki tam üyelik müzakerelerinin dondurulması kararına destek çıkmasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkiye’de yaşayan herkesin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer alması gerektiğini belirterek, “Erdoğan’ın yanında yer almak partili olmak değildir. Erdoğan’ın yanında yer almak; tek Vatan, tek millet, tek bayrak altında yaşayamaya sahip çıkmaktır” dedi.  
Topçu’nun açıklamaları şöyle;
 
“GÜMRÜK BİRLİĞİ ANLAŞMASI İPTAL EDİLSİN”

“Avrupa Parlamentosu aldığı bu karar ile Türk – İslam dünyasına olan düşmanlığını bir kez daha tescil etmiştir. Alınan skandal kararın Türk milleti nezdinde zerrece karşılığı yoktur.
Şimdi yapılması gereken; Avrupa ülkelerine gitmeyi planlayan 3 milyonun üzerindeki mültecinin önündeki engelin derhal kaldırılıp, gümrük birliği anlaşmasının iptal edilmesidir.
Ayrıca jeopolitik ve bölgesel stratejik durum gereği coğrafyamızdaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ile ilgili çalışmalar yaparak iş, dil ve fikir işbirliğini kendi coğrafyamızda aramaktır.
 
<< Önceki Haber Başdanışman: Gümrük Birliği'ni iptal edelim Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER