Başkan Aydın: 2015'de birçok projeyi hayata geçirdik


Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 2015 yılının belediye hizmetleri açısından genel bir değerlendirmesini ve önümüzdeki 2016 yılı içerisinde hayata geçirilmesi planlanan projeleri anlattı.

Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda 2015 yılı içerisinde Sivas Belediyesi'nin birçok projeyi hayata geçirdiğinin altını çizen Başkan Aydın, Fen İşleri'nin çalışmaları kapsamında; yeni açılan İsmet Yılmaz Köprüsü, Köprülü Kavşağı ve İsmet Yılmaz Bulvarı, Yeni Hastane Yolu ile Karşıyaka Yolu ve ihtiyaca cevap veremeyen Organize Sanayi Yolu genişletilirken; Sivas Lisesi Kavşağı, Ahmet Yesevi Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve Kerim Çavuş Caddesi'nin de baştan aşağı yenilendiğini kaydetti.

Üniversiteye ulaşımın daha rahat sağlanması adına otobüslerin toplanma merkezini üniversite yerleşkesinde oluşturduklarını söyleyen Aydın, yeni yapılacak Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile şehir-üniversite bütünlüğünün tamamen sağlanacağını belirtti.

Başkan Aydın 2016 yılında hayata geçirilecek olan projelerin, en zor ve en büyük uğraş gerektiren altyapı ve proje çalışmalarının 2015'te hazırlanarak yeni dönemde başlayacağını kaydetti. Kuzey trafik aksı başta olmak üzere bu projenin içerisinde yer alacak; Yeni Hastane Kavşağı, Eski Köy Hizmetleri alanından geçmesi planlanan yol, Mevlâna Tüneli Projesi ve tünelin devamındaki yol projesi ile Karayolları Hizmet alanından geçmesi planlanan yol projelerini anlatan Başkan Aydın, tüm bu çalışmalar ve yer altı otopark projeleriyle şehirdeki trafik ve otopark sorununun büyük ölçüde çözüleceğini vurguladı.

Öte yandan Başkan Aydın, Sivas'a çağ atlatacak olan Kızılırmak ve Kale Projeleri'nde somut adımların atıldığını ifade ederek, Eski Sanayi Bölgesi'ne uygulanacak olan Sivas Sembol Projesi, Esentepe Kentsel Dönüşüm Projesi, Seyfebeli Sanayi Sitesi Projesi ve Toplu Konut projelerinin önümüzdeki dönemde hayata geçirileceğini söyledi.

Başkan Aydın, basın mensuplarının projeler hakkındaki sorularına da cevap verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Aydın: 2015'de birçok projeyi hayata geçirdik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER