Başkan Kaya: Kuva-yı Milliye Müzesi gerektiğinde açılıyor


Sakarya'nın Geyve ilçesi Belediye Başkanı Murat Kaya, CHP'nin eleştirisine sebep olan Kuva-yı Milliye Müzesi'nin kapalı tutulması ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. Kaya, müzede bakım ve onarım çalışmaları devam ettiğini, müzenin ziyaretçileri geldiğinde açıldığını ifade etti.

Kurtuluş Savaşı komutanlarından general Ali Fuat Paşa'nın eşyalarının ve önemli notlarının da sergilendiği Geyve Ali Fuat Paşa mahallesinde bulunan Kuva-yı Milliye Müzesi'nin kapalı tutulmasına CHP ilçe yönetimi tepki göstermişti. Genel seçimde CHP'nin Sakarya'dan milletvekili adayı olan Erdoğan Isır, müzesinin sürekli kapalı olduğunu ve bunun Ali Fuat Paşa'ya saygısızlık olduğunu belirtmişti. Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, müzede bakım ve onarım çalışmaları devam ettiğini, gerektiğinde açıldığını vurguladı.

Müzede, Kurtuluş Savaşı komutanlarından general Ali Fuat Paşa'nın eşyalarının ve önemli notları yanı sıra savaş kronolojisi, fotoğraflar, haritalar ve orijinal belgeler yer alıyor. İki katlı müzede, döneme ait eşyalar, kılıç, tabanca ve tüfekler de sergileniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Kaya: Kuva-yı Milliye Müzesi gerektiğinde açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER