Başkan Kocaoğlu: Siz önce Bornova'daki cenazeyi kaldırın


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca ilçesi Kırıklar'daki 51 dönüm moloz döküm sahasında ağaçlandırma çalışmaları başlaması dolayısıyla düzenlenen törende eleştirilere cevap verdi. Buca Sosyal Yaşam Kampüsü'nün geciktiğini şeklindeki açıklamalara tepki gösteren Kocaoğlu, "Kampüsün geciktiğini söyleyeceğinize Bornova'nın göbeğindeki, temeli 23 sene önce atılan kültür merkezini tamamlayın. Tramvaya 'fasonvay' diyeceğinize, bize vermemek için çürütülen Buca'daki mezbahayı alın getirin. Parasıyla alacağız, sadaka da istemiyoruz. Haydi düşün önümüze." dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir ilçesi Evka-7 mevkisindeki taş ocağından sonra moloz ve inşaat atıklarının çevreye zarar vermeden depolandığı, Kırıklar Mahallesi'ndeki moloz döküm sahasının ağaçlandırma çalışmalarına başladı. İZBETON tarafından 2009 yılından bu yana işletilen ve geçen yıl kapasitesini doldurarak moloz dökümüne kapanan sahanın üzerine bin 875 adet dut ve 780 adet ceviz ağacı dikildi. Ağaçlandırma çalışmaları Başkan Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve diğer vatandaşların katılımıyla başladı. Alana ilk ağacı Kocaoğlu, İzmirlilerle birlikte dikti. Belenbaşı Yörük ve Türkmen Derneği'nin folklor, İZELMAN Anaokulu öğrencilerinin "Ağaç Sevgisi" konulu gösterilerinin ardından konuşan Kocaoğlu, dünyanın geleceğinin çevre olduğunu belirterek, "İhtiyacımız olan taşı toprağı çıkarıp onu tekrar dünyaya döndürmek, belediyelerin ve Orman Bakanlığı'nın en önemli görevi. Biz de İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden ihaleyle aldığımız moloz döküm alanları dolduktan sonra üzerine toprak sererek ağaçlandırıyoruz, yani bozulmuş doğa parçasını tekrar hayata döndürüyoruz." dedi. Moloz döküm sahalarına, çok cüzi bir ücret karşılığında inşaat atığı ve hafriyat aldıklarını kaydeden Kocaoğlu, İzmirlilerden yollara, en kısa mesafelere, ağaçlık alanlara, nereyi bulurlarsa oraya moloz döken ve bunu kâr sayanlara uyarmalarını istedi.

'SADECE GEVEZELİK'

Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Partili üyelerinin aktarmalı ulaşım sistemi eleştirileri ve AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'ın, "Konak Tramvayı başlayamadı. Fasonvay mı oldu?" şeklindeki sözüne de tepki gösterdi. Kocaoğlu, şunları söyledi: "Seçimden sonra meclis üyelerinden milletvekillerine varıncaya kadar kelimenin tam anlamıyla ileri geri, haddi aşan, saçma sapan, bir siyasetçiye, meclis üyesine, milletvekiline yakışmayacak laflar ederek bir karalama kampanyası başlatıldı. Aktarmalı sistemden vatandaş memnun değilmiş. 10 kişi seyahat ediyorsa 30 kişiyi bir arabadan bir arabaya aktarıyoruz, ücretsiz 90 dakikayla. Yüzde 5 civarında üçüncü arabaya aktarıyoruz ama tüm İzmir'in her tarafına 2 lira 25 kuruştan gidiyor. Hiçbir büyük kentimizde böyle bir ulaşım sistemi yok. Metrodan İZBAN'a, gemiden otobüse ve seneye de tramvaya konforlu bir şekilde binecek bir ulaşım ağını 2 lira 25 kuruştan yapabilen başka bir belediye, yerel yönetim varsa ben bütün söylenenlere eyvallah diyeceğim. Bunların yaptığı aslı astarı olmayan şeyler, sadece gevezelik." Bugün tramvaya karşı çıkanların, 2005 yılında Aliağa-Menderes projesine de karşı çıktığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Tramvaya 'fasonvay' diyorlar. Bizler fasondan, çakma işten, dedikodudan, yalandan dolandan anlamayız. Biz evrensel ahlâk kurallarına uyar, adaletten, dürüstlükten ayrılmaz, İzmirlinin bize emanet ettiği parayı kendi paramızdan on misli, bin misli daha çok koruruz." dedi.

'ÖNCE BORNOVA'DAKİ CENAZEYİ KALDIRIN'

Buca Sosyal Yaşam Kampüsü'nün geciktiği yönündeki eleştirileri de cevaplayan Başkan Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi: "El insaf. Bornova' da Paterson Köşkü'nün yanındaki kültür merkezinin temeli 23 sene önce atıldı. 13 sene önce de AKP iktidar oldu. Gidin bakın haline. Bizim projemizde gecikme olduğunu söyleyen meclis üyeleri, milletvekilleri, başkanlar, önce Bornova'nın göbeğindeki o cenazeyi kaldırsın. Harcayacağınız paranın hiçbir haysiyeti yok ama yapmıyorsunuz. Türkiye'de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden başka 71.5 milyon harcayarak yapılmış başka bir sosyal yaşam kampüsü var mı? Efendim, neden iki ay gecikiyormuş? Laf olsun, torba dolsun." CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Kocaoğlu: Siz önce Bornova'daki cenazeyi kaldırın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER