Başkan Yılmaz: Bu hediyeler Samsun'u unutturmayacak


'Amazon Doğal Ürünler ve Hediyelik Eşya Satış Merkezi'ni Samsun Valisi İbrahim Şahin ile birlikte ziyaret eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Burası şehrimizin en önemli eksikliklerinden birisini daha giderdi. Artık şehrimizi ziyaret eden misafirlerimiz yanlarında Samsun'dan bir hatırayı da evlerine götürecek." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Amisos tepesinde Amisos Restaurant'ın yanındaki eski seyir terasında açılan ve Samsun'u tanıtıcı obje ve hediyeliklerin yanında manda süt ürünlerinin de tanıtılıp satışının yapıldığı 'Amazon Doğal Ürünler ve Hediyelik Eşya Satış Merkezi'ni Vali İbrahim Şahin ile birlikte gezdi.

Başkan Yılmaz, diğer turistik yörelerde olduğu gibi Samsun'u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin geri dönerken Samsun'dan hatıra olarak götürebilecekleri, onlara Samsun'u hatırlatacak ve unutturmayacak objelerin, hediyelerin ve doğal ürünlerin bulunabileceği bir lokasyona büyük ihtiyaç olduğunu belirterek, "İşte belediyemize ait Kültür ve Turizm A.Ş. bünyesindeki bu merkez hem bu eksikliği giderecek hem de tanıtımımıza büyük katkı sağlayacak." dedi.

SAMSUNLU ESNAF VE YERLİ HALKIN EL EMEĞİ

Başkan Yılmaz, merkezde Samsunlu kadınların ürettiği el dokuması kilim ve halılardan, el yapımı magnetler, kupalar, Onur Anıtı, Amazon kadını, bandırma vapuru, sülün heykellerine, şehre ait el sanatları örneklerine kadar onlarca ürünün sergilenip satışının yapıldığını kaydederek, şöyle konuştu: "Şehrimize ait tüm bu objeleri yine şehrimizin esnafları ve Samsunlu kadınlarımız üretiyor. Aynı zamanda burada mandalara ait günlük ve taze süt ürünlerinin de satışı yapılıyor. Şu anda Türkiye'deki en kalabalık manda popülasyonu bizim şehrimizde bulunuyor. Bunu daha iyi tanıtmak, marka haline getirmek ve sevdirmek için bu hayvanlarından elde edilen yoğurt, tereyağı gibi ürünleri de ziyaretçilerin beğenisine sunup tanıtımını yapıyoruz. Arkadaşlarımız şu ana kadar 12 tur şirketiyle de irtibata geçtiler. İnşallah tur otobüsleri programlarına burayı da dahil edecekler. Her şeyi Samsunumuzu daha iyi tanıtmak ve turizmini hak ettiği noktaya taşımak için planlıyor ve hayata geçiriyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Yılmaz: Bu hediyeler Samsun'u unutturmayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER