Başörtülü öğrencilere saldırı, protesto edildi


Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde başörtülü öğrencilerin bir grup tarafından darp edilerek, kampüs dışına atılması protesto edildi. Fakülte önünde açıklama yapmak isteyen gruba emniyet güçleri, karşıt görüşlü öğrencilerin kampüs önünde toplanması nedeniyle izin vermedi.

PKK terör örgütü yandaşı olduğu belirtilen bir grup, önceki gün Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mescidinde sohbet eden başörtülü kız öğrencilere saldırdı. Saldırıya uğrayan öğrenciler, tartaklanarak kampüsten dışarı atıldı.

Sosyal medyada konuyla ilgili yapılan çağrı ile bir grup olayı protesto için Kurtuluş Parkı'nda toplandı. Grubun eylem bilgisini alan karşıt görüşlü öğrenciler ise kampüs girişinde bir araya geldi. Emniyet güçleri iki grubu karşı karşıya getirmemek için yoğun güvenlik önlemi aldı. Kurtuluş Parkı'nda toplanan ve kampüs önünde açıklama yapmak isteyen grubun geçişine bu nedenle izin verilmedi.

Parkta toplanan grup, 'Kargaşadan huzura barış için itidale' pankartları açtı. Grup adına yapılan açıklamada başörtülü öğrencilerin kampüs içindeki mescitte Kur'an-ı Kerim okuma etkinliği düzenlendiği hatırlatıldı. Açıklamada, "Parolası özgürlük ve müfredatı hukuk olan bir okulda, özgürce etkinlik düzenlemek isteyen üniversiteli hanımlar, özgürlüğü dilinden düşürmeyen fakat ona zerre kadar katkısı ve saygısı bulunmayan grupların saldırısına uğradı. Sonrasında sosyal medya hesaplarından ve çapsız medya birimlerinden her satırı yalandan ibaret haber metinleri yayınladılar. Bu grupların yalanlarını burada tahlil etmeyi lüzumlu bulmuyoruz. Toplumun ve kampüsün çok ciddi bir kesiminin en kutsal değeri olan Kur'an-ı Kerim'e saygı göstermeyenler hangi yüzle kendi değerlerine saygı talep edecekler? Her defasında, 'kadını yükselteceğiz' diyen grupların kadınları darp etmeleri hangi akılla ve ilkeyle izah edilecek? Yoksa kimliği İslam olan kadınları, saygı duyulası mı bulmuyorlar?" denildi.

Yapılan açıklamanın ardından toplanan grup buradan ayrıldı. Cebeci Kampüsü önünde toplanan karşıt görüşlü öğrenciler de kısa bir açıklama yapıp, dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Başörtülü öğrencilere saldırı, protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER