Başsavcı vekili üst araması yapılan avukatları ikna etmeye çalıştı


İSTANBUL (CİHAN)- Adliyede avukatların üst araması tepkileri üzerine başsavcı vekili ve baro temsilcileri güvenlik noktasına gelerek avukatları sakinleştirmeye çalıştı. Başsavcı vekili Hacı Hasan Bölükbaşı, baro yönetimi ile başsavcılık arasındaki görüşmeler bitene kadar karşılıklı anlayış gösterilmesini istedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, avukatlar üst araması yapılarak adliyeye alınmalarına tepki gösterirken güvenlik görevlileri de avukatların çantalarını x-ray cihazına koymalarını istiyor. Bu konuda avukatlarla güvenlikçiler arasında gün boyu tartışmalar yaşanıyor.

Bu sırada İstanbul Bora Başkanı Ümit Kocasakal da görüşme için adliyeye geldi. Kocasakal içeride başsavcılık yetkilileri ile görüşme yaparken de tartışmalar devam edince güvenlikten sorumlu Başsavcı vekili Hacı Hasan Bölükbaşı, İstanbul Barosu temsilcileri ile güvenlik noktasına gelerek görüşmelerin sürdüğünü belirtip, avukatları ikna etmeye çalıştı.

Bölükbaşı, avukatlara çantalarını bırakarak geçmelerini, güvenlik görevlilerine de kesinlikle elle üst araması yapmamalarını söyledi. Hem Bölükbaşı hem de baro temsilcileri, bu durumun karşılıklı görüşmeler bitene kadar anlayışla karşılanmasını istedi.

Tartışmaların devam ettiği sırada bir avukat, el dedektörünü alarak bizi böyle arıyorlar diye başsavcının üzerine tutup, başsavcıyı da sarsmaya çalıştı. Bunun üzerine başsavcı vekili "Ne yapıyorsun." diye tepki gösterince güvenlik görevlileri ile diğer avukatlar araya girerek olayı yatıştırmaya çalıştı.

Zaman zaman sesler yükselse de bu karşılıklı diyalogların ardından Bölükbaşı ve baro temsilcisi avukatlar güvenlik noktasından ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Başsavcı vekili üst araması yapılan avukatları ikna... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER