Batman Belediyesi'nden Dünya Engelliler Günü mesajı


Batman Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Batman Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, belediye olarak engelli olup olmadığına bakılmaksızın her yurttaşın doğuştan gelen temel hak ve özgürlüklerden en iyi şekilde yararlanma anlayışından hareketle hizmet üretmeyi amaçladığı belirtildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi: "Her yurttaşımız için olduğu gibi engelli yurttaşlarımızın da bu hizmetlerden azami derecede faydalanmalarını sağlamak bizim temel sorumluluğumuzdur. Temsil ettiğimiz siyasi gelenek, içinde bulunduğumuz koşullar, yaşadığımız her alanda dezavantajlı guruplara yönelik engelleri kaldıracak politikalara öncelik vermemizi gerektiriyor.

Bu anlayıştan hareketle Batman Belediyesi olarak engelli yurttaşlarımızın hayatın her alanında her an karşılaştıkları ciddi sorunları olduğunun bilinciyle, sorunlarına kalıcı çözümler bulmak, yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak amacıyla göreve geldiğimiz günden bu yana çeşitli çalışmalar yürüttük, bir takım projeleri hayata geçirdik. Bu sadece engelli yurttaşlarımıza yönelik değil, aynı zamanda insana ve topluma karşı olan sorumluluğumuzun da bir gereğidir. Bu alanda elbette eksikliklerimiz olacağı gibi, muhakkak henüz alınacak yol, kat edilecek mesafe, yapılacak birçok iş de vardır.

Ama Batman Belediyesi olarak biz tüm engelli yurttaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarından tutun da çalışan, üreten ve ürettiklerinin sonuçlarını alan bireyler olmalarını sağlayacak projeleri ve düzenlemeleri büyük bir inanç ve azimle sonuna kadar sürdüreceğiz. Onların hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmalarını sağlayacak zemini oluşturmak konusunda sonuna kadar kararlıyız. Bu vesileyle tüm engelli yurttaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, kendilerine ve ailelerine huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber Batman Belediyesi'nden Dünya Engelliler Günü mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER