Bayram öncesi kapı önüne konulan hekimevi çalışanları hergün eylem yapacak


Adana Hekimevi'nin kapatılması nedeniyle bayram öncesi işsiz kalan çalışanlar Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği önünde eylem yaptı. Maaşları ve tazminatları verilmeden kapı önüne konulduklarını söyleyen işçiler, kamu işçisi göründüklerini belirterek başka birimlere kaydırılmalarını istedi.

Adana Hekimevi'nin kapatılması nedeniyle 32 çalışan bayram öncesi kapı önüne konuldu. 10 gündür sıkıntılarını kamuoyuna anlatan çalışanlar, hiçbir gelişme olmayınca hekimevinin bağlı olduğu Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği önünde eylem yaptı. Çocuklarının, hamile eşlerinin ellerinden tutarak genel sekreterliğe getiren çalışanlar, alkışlarla kendilerinin işsiz bırakılmasını protesto etti.

Çalışanlar adına konuşan İsmail Kara, zarar ettiği gerekçesiyle hekimevinin kapatıldığını, bayram ve okul açılışı öncesi demeden bütün çalışanların kapı dışarı edildiğini söyledi. Çalışanların beş parasız ortada kaldığını ifade eden Kara, "Bırakın tazminatı, Ağustos maaşları bile verilmedi. Şu bayram öncesi millet 5 kuruş parasız, cebinde dolmuş parası yok. Borç alarak dolmuş parasını bulup geliyor, kimi arkadaşlar yaya geliyor. Rezil ettiler bizi bayram öncesi. Maaşlarımızı bile vermediler kapının önüne koydular, haklarımızı istiyoruz." dedi.

Hekimevinin gerçekten zarar ettiğini düşünmediklerini belirten Kara, "Son üç ayda zaten iş almadılar, alınan işleri de iptal ettirdiler. Ondan sonra burayı zarar etti gösterip kilidi vurdular, bizi de kapının önüne koydular. Açtığımız davayı da kazandık, biz kamu işçisi görünüyoruz. Biz hem haklarımızı, hem işimizi istiyoruz yada bizi 4-C'li yada buna benzer statüde başka bir kamu birimine yerleştirmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda sonuna kadar hakkımızı arayacağız, vermedikleri sürece buradan da gitmeyeceğiz." diye konuştu.

Genel sekreterliğin kendilerini sürekli salladığını, kendileriyle görüşmediğini ileri süren İsmail Kara, "Bakanlıktan haber beklediklerini söylüyorlar. Genel sekreter bakanlıktan randevu aldığını ve dün itibarıyla bakanlığa gideceğini söylemişti ama gitmedi, hâlâ burada. Bizimle de görüşmüyorlar. Haklarımızı da vermiyorlar. Kime başvuracağımızı şaşırdık, devleti devlete mi söyleyelim, birilerinin bu işçilere sahip çıkması lazım. Daha önce tazminatlarımızın hesaplandığı ve paranın beklendiği söylenmişti ama muhasebe ile görüştüğümüzde daha tazminatların hesaplanmadığı söylendi. Ortada daha hesaplanan bir tazminat bile yok ama bize tazminatların hesaplandığı söyleniyor. Tazminatları alıp alamayacağımız belli değil. Bu kadar işsizlik varken devlet bir de kendi işçilerini çıkarıp işsiz bırakıyorsa ne olacak bu ülkenin hali?" ifadelerini kullandı.
Bayram-oncesi-kapi-onune-konulan-hekimevi-calisanlari-hergun-eylem-yapacak-1893319.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Bayram öncesi kapı önüne konulan hekimevi çalışanları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER