BBP'li Çayır: Batı, Türkmen Dağı katliamında 3 maymunu oynuyor

BBP'li Çayır: Batı, Türkmen Dağı katliamında 3 maymunu oynuyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Türkmen Dağı'nda Türkmenlere karşı düzenlenen saldırılara Batı'nın 'bilmiyorum, görmüyorum ve işitmiyorum' diyerek bilinçli bir şekilde 3 maymunu oynadığını söyledi. Çayır, "Batı, tıpkı bundan 21 yıl önce Avrupa'nın göbeğinde Bosna Hersek katliamında nasıl üç maymunu oynamışsa bugünde Türkmenlere karşı yapılan katliamlar karşısında dilsiz, kör ve sağır olmayı tercih etmiştir." dedi.

Manavgat'ta bir kafede 'Uyuma, katledilen kardeşime sahip çık' konulu basın toplantısı düzenleyen Çayır, Başbakan Davutoğlu'nun sürekli 'bizim sabrımızı test etmesin, zorlamasınlar' diyerek siyasi demagoji yapma yerine büyük olmanın gereğini yapması gerektiğini kaydetti.

AK Parti'nin yanlış Suriye politikasının ABD ve Rusya'yı komşu haline getirdiğini savunan Çayır, düne kadar Musul, Kerkük düşerse Ankara'da düşer diyerek kefen giyenlerin Türkmen Dağı Esed güçleri ve Rus uçaklarının fosfor bombası atması karşısında dut yemiş bülbül gibi seslerinin çıkmadığının altını çizdi. Çayır, "Türkmen Dağı'nı Rus uçakları bombalarken iktidar sadece seyrediyor. Bayırbucak Türkmenleri katledilirken Başbakan Erdoğan 'bizim gücümüzü test etmeyin' diyor. Davutoğlu bu sözleri hep söylüyor. Fakat kimse dinlemiyor. Sözünün gücü yok. Basın özgürlüğü noktasında 'basın özgürlüğü bizim kırmızı çizgimizdir' dedi 24 saat içinde kırmızı çizgisi çizildi. BBP olarak Türkmenlerin Türkmen Dağı'da fosfor bombası altında can vermesine asla izin vermeyeceğiz." ifadelerinde bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber BBP'li Çayır: Batı, Türkmen Dağı katliamında 3 maymunu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER