Bombalarla uyanan Yayladağılılar: Türkmen Dağı'nda insan kıyımı yapılıyor


Hatay sınırında bulunan Suriye'nin Türkmen Dağı bölgesine yaptığı bombardıman, Yayladağı'ndaki vatandaşları da üzüntüye sevk etti. Her gün bombalarla uyandıklarını belirten yöre halkı, Türkmenlerin Rus bombaları altında can vermesinin acısını yaşadıklarını vurguladı.

Yayladağlılar, Bayırbucak'tan gelen Türkmenlere yardımeli uzattı. Kızılay tarafından Yayladağı'nda Suriye'den gelen yaralılar için mobil hastaneler oluşturulurken, mobil fırınlar ile de sınıra gelen Türkmenlere ekmen ve yemek dağıtımı yapılıyor.

Yayladağılı vatandaşlardan Muzaffer Yetimoğlu, Yayladağı ile Suriye sınırı arasındaki mesafenin 2 kilometre olduğunu belirterek, bombalama seslerini ilçeden rahatça duyduklarını söyledi. 10 günden bu yana yapılan bombardımanlarla insanların öldüğünü dile getiren Yetimoğlu, şunları kaydetti: "Karşı dağlarda atılan bombaların dumanlarını görebiliyoruz. Türkmendağı 100 bin nüfusa sahip. 53 köy, 2 ilçemiz var. 100 binin üzerinde Türkmenin yaşadığı Türkmen Dağı bölgesinde insan kıyımı yapılıyor. Devlet yetkililerimizden yardım istiyoruz. Fert ve vatandaş olarak bundan çok huzursuzuz. İnsanlarımız kıyım yapılıyor, öldürülüyor. Komşu olarak çok üzgünüz. Rus uçakları tarafından Türkmen Dağı bombalanıyor. Her gün bombalarla kalkıyoruz. Gelen Müslüman kardeşlerimiz Yayladağı'na sığınıyor. Devletimizden sözde değil özde çözüm istiyoruz. İnsanlarımız ölmesin. Bu konuda yüksek mevkilerden, Cumhurbaşkanı'ndan, Başbakan'dan, İçişleri Bakanı'ndan, bu olayları görüp de vicdanen Allah korkusu olan herkesten buna yardım etmesini istiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Bombalarla uyanan Yayladağılılar: Türkmen Dağı'nda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER