BBP'li Döngel: Zaaflarını kapatmakla meşgul bir hükümetle karşı karşıyayız


Büyük Birlik Partisi (BBP) Kayseri milletvekili adayı Hüseyin Döngel, "Türkiye'de başta terörle mücadele olmak üzere ekonomi, medya, dış politika, yargı alanlarında vahim hadiseler yaşanırken sorumluluk almayan, ya da sorumluluklarını başkalarına havale eden, ya da zaaflarını,yanlış işlerini kapatmakla meşgul olan bir hükümetle karşı karşıyayız." dedi.

BBP'li Hüseyin Döngel, "Bu ülkede ne olmalı ki hükümet sorumluluk alsın, hükümet neyin sorumlusu, ne olacak da iktidar sahipleri sorumluluk yüklenecek" diye sorarak şu açıklamayı yaptı: "102 kişi ölmüş, ortada sorumlu yok, 'kim yaptı' sorusunun hala karşılığı yok. Başbakan da sıfatına, suretine bakmadan çıkmış elinde hiçbir bilgi ve belge olmadan IŞİD- PKK birlikte yaptılar diyor. Bu vahim bir açıklamadır, bilgisiz ve belgesiz yapılan her türlü açıklama devlet adamı ciddiyetinden uzaktır. Ekonomi çöküyor, sorumlu üst akıl ve faiz hobisi, dış politika çöktü, sorumlu ABD, Rusya ve diğer küresel güçler, istihbarat ile ülkenin güvenlik hafızası çöktü. Sorumlu paralel yapı, ülke soyulup soğana çevrildi, iktidarı devirmek isteyenlerin darbe girişimi. İktidar hiçbir olumsuz gelişmeden kendini sorumlu tutmadığı gibi her şeyi hiçbir şey olmamış gibi oya tahvil etme gayretinde."

Döngel, terör olayları ile ilgili de tepkiler göstererek, şunları söyledi; "Son günlerde artarak devam eden terör olaylarının temel sebebi paralel yaftalamasıyla tecrübeli ve saha 0birikimi olan güvenlik personelinin tasfiyesinin sonucudur. Bu tasfiyelerle ülkenin güvenlik hafızası iktidar eliyle çökertilmiştir. İkincisi terörün tırmanışında hükümet Suriye de ektiği tohumların bedelini ödüyor. Hükümetin başından beri yanlış olan Suriye politikası Türkiye'yi hem içerde hem dışarıda zor duruma düşürmüş hatta Ortadoğu'daki yangının içine sürüklemiştir. Ülkede hiç kimsenin güvenliği yok, vatandaş seçimlere 15 gün kalmış ama seçim derdinde değil, can derdine düşmüş durumda. Korku psikolojisi genele yayılmış, terör amacına ulaşmıştır."
CİHAN
<< Önceki Haber BBP'li Döngel: Zaaflarını kapatmakla meşgul bir hükümetle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER