Bedensel engelli kadın, ayaklarıyla resim yapıyor


Beşiktaş'ta küçük yaşta kollarını makineye kaptıran bedensel engelli Ayşe Işık, ayaklarıyla resim yapıyor. Işık, büyük ilgi gören resimlerini sergilerde sanatseverlerle buluşturuyor.

Beş yaşında babasının yanında iken buğday makinesine kaptırdığı kollarını kaybeden Ayşe Işık, hayata küsmedi. Sanata ve resme olan ilgisinden vazgeçmeyen bedensel engelli Işık, ayaklarıyla resim yapmaya başladı. Ayaklarını kolları gibi kullanan genç kadın, hiç kimseden yardım almadan yaşamını sürdürebiliyor.

Yaptığı resimleri Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Yaşam çadırında sergileyen Ayşe Işık, "Beş yaşında kollarımı buğday elezyon makinesine kaptırdım. 10 yıldır resimle uğraşıyorum. Her ihtiyacımı ayaklarımla yapıyorum. Resim sanatını da çocukluğumdan beri sevdiğim için başladım. Yaptığım resimlerle sergiler falan açtım. Yok zor olmuyor ayağımla artık elim gibi artık alışmışım. Engellilerin toplumla karışmalarını, kendilerini diğer insanlardan ayırt etmemelerini, üretken olmalarını istiyorum. Ben engelli görmüyorum kendimi. Tablolarımı bazı insanlar almak istiyor." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Bedensel engelli kadın, ayaklarıyla resim yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER