HAS Turizm'in kurucusu Mehmet Selim Kara hayatını kaybetti


Bir at arabasıyla başladığı iş hayatında Rusya'nın en prestijli ödüllerinden biri olan Altın At Arabası'nı alan HAS Turizm'in kurucularından Mehmet Selim Kara, yaşamını yitirdi. 87 yaşında Adana'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kara'nın cenazesi, yarın Hatay'ın Samandağ ilçesinde toprağa verilecek.

Babasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten Mehmet Selim Kara'nın oğlu ve HAS Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, babasının aynı zamanda Kore gazisi olduğunu hatırlattı. Karaali, "Kore savaşına katılan babamı, Kore cumhurbaşkanı altın madalya ile taltif etmişti. Ayrıca Kremlin Sarayı'nda Rusya'nın ulaşım sektöründeki Oscar'ı denilen Altın At Arabası ödülünü üç kez üst üste kazandı. O ödülün farklı bir anlamı var. Babam, at arabasıyla başlamıştı taşımacılığa. Yıllar sonra bu ödülü aldı. 40 yıl önce at arabasıyla Atatürk ilkokulunun taşlarını taşımıştı. Yıllar sonra o okulu yeniden yapmak nasip oldu. İlk koyduğu taşlardan bir tanesini çıkardı ve şu anda bizim otobüs müzemizde sergileniyor. Sektör için, Hatay için ülke için büyük kayıp. 70 yıl hiç durmadan çalıştı." dedi.

Daha önce Hatay'da at arabasıyla taşımacılık yapan Kara, Samandağ doğumlu. 1952'de abisi İsmail Kara'yla Antakya-Ceyhan-Adana-Tarsus-Mersin hattıyla taşımacılık sektörüne giren Mehmet Selim Kara, 1975'te HAS Turizm'i kurdu. Zamanla Türkiye'nin hemen hemen her noktasında taşımacılık hizmeti vermeye başlayan HAS Turizm'i ülkenin en prestijli firmalarından biri yapan Kara, Rusya Ulaştırma Bakanlığı'nın verdiği Altın At Arabası ödülünü 2006, 2007 ve 2008'de üst üste 3 kez kazanma başarısı gösterdi. Mehmet Selim Kara, Türkiye'nin tanıtımına sunduğu katkıdan dolayı da 2008'de TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

CİHAN
<< Önceki Haber HAS Turizm'in kurucusu Mehmet Selim Kara hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER