Belçika Hükümeti, Peşmergeye destek verecek


Belçika Hükümeti, Peşmergelere yardım kararı aldı. Peşmergenin IŞİD ile mücadelesi için Belçika askerinin eğitim vereceği ve bölgeye insani yardım yapılacağı açıklandı.

Belçika Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Belçika Hükümeti, Irak'taki Kürt Peşmergelere hem askeri hem de insani yardımda bulunacak. Yapılacak yardımın Peşmergeye IŞİD ile mücadelesinde destek verme amaçlı olduğu aktarıldı. Yardım kapsamında Belçika askerinin Peşmergeyi eğiteceği ve aynı zamanda ilaç ve insani yardım gönderileceği aktarıldı.

Yardım kararının Ekim ayı sonunda hükümeti ziyaret eden Kürt delegasyonun talebi üzerine alındığı belirtildi. Heyetin silah ve mühimmat da talep ettiği ancak bunun kabul görmediği ifade edildi.

SİLAH YARDIMI TALEBİ KABUL GÖRMEDİ

Askeri yardım kapsamında 5 Belçikalı görevlinin Irak'a gideceği aktarılırken, organizasyonun da Almanya tarafından yapılacağı ifade edildi. Açıklamada, "IŞİD karşıtı koalisyon içerisindeyiz ve Peşmergeler IŞİD ile mücadelede ön safta yer alıyorlar. Bizim de bir katkımızın olmaması düşünülemezdi." denildi.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayı içerisinde de Belçikalı Senatörler Alain Destexhe ve Sonja Claes da Irak Kürdistan bölgesini ziyaret etmiş ve bölge başbakanı ve bakanlarla bir görüşme gerçekleştirmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Belçika Hükümeti, Peşmergeye destek verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER