Belediye eş başkanlar katliamı kınadı


Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Urfa'nın Suruç ilçesinde yapılan terör saldırısını kınayarak, yaşamını yitirenlerin ailelerine ve halklara başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Eş başkanların açıklamasında, "Kobanê'nin yeniden inşasında gönüllü olarak yer alan, insani değerlerin savunuculuğunu yapan dayanışmacı Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) üyelerine yönelik Pirsus'ta yapılan katliamı nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerine ve tüm Türkiye halklarımıza başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu katliamın failleri kadar azmettiricileri ve destekleyicileri de vicdanlarda ve tarih huzurunda sorumludurlar. Tüm Türkiye halklarını duyarlılığa ve bu karanlığa karşı yürütülen mücadeleyi sahiplenmeye davet ediyoruz." denildi.

Bu arada kınama mesajı belediyenin led ekranından şehir merkezine yansıtılırken, katliama dikkat çekmek amacıyla belediye binasına beş metrelik büyük bir siyah bez asıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Belediye eş başkanlar katliamı kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER