Belgrad'daki AGİT toplantısı başladı


Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın bakanlar toplantısı, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da başladı. Toplantının başlangıcında bakanlar aile fotoğrafı çektirdi. Toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor. Çavuşoğlu'nun bugün Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmesi planlanıyor.

22. AGİT toplantısının açış konuşmasını Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic yaptı. 55 ülkenin bakanlarının katılımı ile gerçekleşen toplantı iki gün boyunca sürecek. Toplantılar boyunca görüşülecek maddeler, terörizme karşı mücadele, mülteci krizi, ve Ukrayna krizi olarak belirlendi.

Sırp Başbakan Vucic, konuşmasında, "Uluslararası toplumun terör olaylarına, mülteci krizine karşı birlikte ve güçlü bir tepki vermesi gerekmektedir. Sırbistan olarak biz komşularımızla birlikte çalışmayı öğreniyoruz. Geçmiş geçmişte kalmıştır, artık önümüze bakmayız." dedi.

Konuşmasında mülteci krizine de değinen Vucic, "Mülteci krizi bu tarz bir durumda ne kadar zayıf kalabileceğimizi ve ortak hareket edilmediği takdirde bu problemin çözülemeyeceğini gösterdi." dedi. Vucic, Sırbistan'ın AB yolunda ilerlemesine de değinirken, ülke olarak Rusya ile de tarihi bağları koruduklarını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Belgrad'daki AGİT toplantısı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER