Çatışmalar sebebiyle iş yapamayan Sur esnafı, vergi mükellefini bıraktı


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün saat 07.00'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Sabah saatlerinde yasaklı bölgeden çıkan vatandaşların üstleri didik didik arandı. İlçenin girişlerini barikatlarla kapatan güvenlik güçleri, yasak nedeniyle evlerine gitmek isteyen vatandaşları geri gönderiyor. İlçede çıkışlar serbest olurken giriş yasaklandı. Yaşanan olaylar sebebiyle Sur'daki esnaf mağdur. Olaylar nedeniyle perişan olduklarını söyleyen esnaf Abit Kılıç, "Vergi mükellefini herkes bıraktı. İş yapamıyor, kira vermiyor. Borç altına girdi, adam terk etmiş gitmiş. Suriçi'ndeki bütün esnaf zarar ediyor." dedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçleri, kazılan hendekleri kapatmak, kurulan barikatları kapatmak ve PKK'nın asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerini etkisiz hale getirmek için bölgeye operasyon düzenledi. Diyarbakır Valiliği, güvenlik sebebiyle ilçenin 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasaktan sonra mahallelerde YDG-H ile polis ekipleri ile arasında çatışma çıktı. Silah ve patlama seslerinin duyulduğu ilçede, dün arama noktasında kadın polise ateş açan saldırgan kadın öldürüldü. Ambulans ekipleri her ihtimale karşı Dağkapı Meydanı yakınlarında bekletiliyor.

Güvenlik güçleri ilçenin girişlerinde yoğun güvenlik önlemi aldı. İlçenin etrafını barikatlarla kapatan polis ekipleri, yasak nedeniyle bölgeye kimsenin girmesine izin vermiyor. İlçeden çıkan vatandaşların üstleri didik didik arandıktan sonra yasaklı bölgeden çıkıyor. İlçeye giriş yasak olurken çıkışlar serbest. Polis ekipleri, Dağkapı Meydanı'nın etrafını barikatlarla çevirerek kimsenin toplanmasına izin vermiyor. Dağkapı Dörtyol kavşağı trafiğe kapatılırken sürücüler, Ali Emiri Caddesi'nde yola devam ediyor.

'VERGİ MÜKELLEFİNİ HERKES BIRAKTI'

Sur ilçesinde esnaf olan Abit Kılıç, yaşanan olaylar sebebiyle esnafın perişan olduğunu söyledi. Kılıç, şöyle konuştu: "Bir araya gelsinler bu sorunu çözsünler. Biz bur durumu kabul etmiyoruz artık yeter. Her şey konuşmakla olur. Biz hep birlikte yaşamak istiyoruz. Biz de insan gibi yaşamak istiyoruz. Sur'daki insanların halini görüyorsunuz. Esnaf iş yapamıyor. Vergi mükellefini herkes bıraktı. İş yapamıyor, kira vermiyor. Borç altına girdi, adam terk etmiş gitmiş. Suriçi'ndeki bütün esnaf zarar ediyor. Zaten bu şehrin kalbi Suriçi'dir. Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve milletvekillerimize sesleniyorum. Bu işi bitirsinler bir araya gelsinler. Bu iş konuşmakla olur."

'MEZARLIĞA GİDEMİYORUM'

Vatandaşlardan Atilla Onur, İstanbul'dan geldiğini ancak yasak nedeniyle ilçeye gidemediğini söyledi. Onur, "Ben daha önce esnaftım şimdi İstanbul'dayım. Memleket hasretini çekiyorum. Geldim üzüldüm. Esnaf perişan. Şehrin can kalbine giremiyorum. Mezarlığa gitmek istiyorum, ama gidemiyorum. Annemi ziyaret edemiyorum. Ne olacak bilmiyorum bu insanlara da yazık. Huzursuzum, çok doluyum." ifadelerini kullandı.

vergi-mukellefini-birakti-1958167.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Çatışmalar sebebiyle iş yapamayan Sur esnafı, vergi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER